Unja már a kert unalmas lehangoló látványát? Íme, három ötletes megoldás, amely fillérekből kivitelezhető, mégis feldobja még a legkisebb kertet is, és valódi vidéki hangulatot teremt.

A legtöbb hazai kert kissé unalmas látványt nyújt, hiszen vagy többségében örökzöldek és fű borítja a kert nagy részét, de sok olyan kert is látható ahol szinte semmi, még növény sincs.

Most megpróbálunk néhány egyszerű ötlettel segítséget nyújtani, reméljük, sok kert tulajdonos kap kedvet, hogy vidéki hangulatot adjon a kertnek.

Így alakítsuk át a régi megunt merőkanalakat!

Gyűjtsük össze a régi kissé kopott merőkanalat, fessük át őket fehér vagy világoszöld színre, majd ültessünk mindegyikbe néhány pozsgás növényt, amelyek beérik kevés földdel, kevés vízzel és kevés gondozással is.

Az így elkészült kis kerti dekorációkat akasszuk fel a házfalra, vagy a kerítésre.

 

A bicikli és jó dekoráció lehet!

Ha van egy régi kerékpárunk, amely már kissé rozsdás, kopott, vagy a családban van valakinek egy használaton kívüli kerékpárja, kérjük el, fessük le színesre, vagy fehér színűre, majd szereljünk fel rá egy kosarat előre, vagy hátra, esetleg mindkettőre és ültessük tele a kosarakat virágokkal.

 

A létra másra is jó!

Szerezzünk be egy régi kopott létrát, majd szereljük szét, úgy hogy csak az egyik szára maradjon meg.

Még lefesteni sem kell, hiszen ettől lesz igazán vidéki hangulata, de ha szeretnénk, szintén átfesthetjük. Szereljük a létra fokokra néhány tartó lécet, vagy akasszunk rá bádog vödröket és ezekbe ültessünk színes virágokat. Végül támasszuk neki a falnak a létrát, de lehetőleg rögzítsük is oda, nehogy felboruljon.

 

3 remek tipp, hogyan varázsoljunk vidéki hangulatot kertünkbe!

4 remek filléres tipp a kertészkedéshez

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!