Egy csodadoboz, amelyből otthon termeszthetünk saját gombát? Vajon milyen lehet a csodatermő doboz? Mi is kíváncsiak voltuk rá, így kipróbáltuk, és elkezdtünk gombát termeszteni.

Az első lépés az volt, hogy rámorzsoltuk a dobozban található virágföldet, a tőzeges zsákra, majd ezután jó alaposan bespricceltük egy szobai permetezővel. Betakartuk a nejlonnal, és vártunk.

Az első héten nem történt semmi, és a másodikon se, ekkor már kicsit csalódottak voltuk, de úgy gondoltuk, hogy még adunk egy kis időt a csodadoboznak. Közben folyamatosan egy héten kétszer bespricceltük a földjét.


A harmadik hét elején, amikor már elis felejtkeztünk szegény kis gombákról, azt vettük észre, hogy valami fehér szálak teljesen átszőtték a talajt. Ezek a spórafonalak, így még egyszer jól bepermeteztük a földet, és visszatakartuk a fóliával.

Pár napon belül apró kis gombák nőttek ki, amelyek napról napra egyre nagyobbak és kövérebbek lettek. Ekkor már mi is boldogok voltuk, és szinte naponta figyeltük hogyan fejlődnek a saját termesztésű csiperkegomba kertünk. A fóliát levettük, kicsit melegebb helyre tettük a dobozt, és egy hét múlva már szüreteltük a finom és ízletes gombákat.

A leírás alapján kb. három hónapig szedhetjük a gombákat folyamatosan, így finom gombapaprikást főztünk belőle, amiből jó sokan jól laktak. Minket meggyőzött a csoda gombatermő doboz, érdemes kipróbálni mindenkinek.

A gombatermő doboz megvásárolható a virágfarmon. Megnézem!