A Virágváros elnevezésű pályázatra bármilyen méretű és típusú saját kert növényeiről készült képeket várnak, melyeknek beérkezését követően októberben három kategóriában választja meg a szakmai zsűri és a közönség az év hobbikertészeit.

A Fővárosi Vízművek és a Füvészkert július 15. és szeptember 30. között három kategóriában (családi házhoz tartozó kert, társasházi kert, valamint erkély, balkonláda) várja a szabadidejükben szívesen kertészkedők fotóit. A kezdeményezés nem titkolt szándéka ugyanis, hogy virágba boruljon Budapest és a környező agglomerációs települések, és egyre többen érezzenek rá a kertészkedés örömére.

A Füvészkerttel közösen arra szeretnénk ráébreszteni az embereket, hogy egy kis odafigyeléssel és kreativitással még a legsivárabbnak tűnő szegletekből vagy akár a legkisebb virágládákból is igazi kert varázsolható – vízzel, természetesen”. Az is vitathatatlan, hogy a virágok szebbé teszik környezetünket és mindennapjainkat egyaránt, nevelésük pedig igazi kikapcsolódás. Meggyőződésünk, hogy aki ápolja és gondozza a növényeit, környezetére is igényesebb, környezettudatosabban viselkedik az élet más területein is

Ezen a felismerésen alapulva indította el a két, a környezetvédelem és a környezettudatos nevelés területén már évek óta együttműködő kiíró a Virágváros pályázatot, ahol a kertészek figyelmét és gondoskodását értékes ajándékokkal jutalmazzák. A pályázatra július 15-től lehet feltölteni a képeket a www.vizmuvek.hu/viragvaros oldalon, a szavazatokat pedig október 15-ig várják a szervezők.

A nemcsak hasznos, de rendkívül látványos grafikai megoldásokat is tartalmazó oldalon a Pályázati központ és a Képtár mellett számos más érdekesség és hasznos információt is találhatnak a látogatók. Dr. Kertész például a növényápolással kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad választ, de tippeket adnak a víztakarékos kertápolásra is.


A szakmai zsűri által kategóriánként a legjobbnak ítélt kertészek locsolási-mellékmérőt, szaktanácsadással egybekötött Füvészkert-belépőt, valamint értékes növénycsomagokat nyerhetnek. A három kategória közönségdíjasai pedig egy-egy, a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe szóló családi belépőt kapnak, melyet havonta egy alkalommal az online felületen szavazók között is kisorsolnak.

Csodatevő gyógynövények!

Még manapság is a természet a legjobb laboratórium, és a legjobb patika. Ismerje meg ön is a gyógynövények fantasztikus erejét.Mindössze 399ft.-ért! Megves



Fontos szempont, hogy a versenyre kizárólag a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén élők nevezhetnek, szintén a szolgáltatási területen készült képekkel, hiszen a locsolási mellékmérőt csak számukra tudják telepíteni.

forrás: www.freepress24.tv