Ám vannak olyan virágok, amelyek imádják a napot és akár egy kisebb dézsában vagy edényben is szépen fejlődnek.

Akár a kisebb erkélyre vagy teraszra is létre hozhatunk díszes vidám kerti hangulatot, amelyhez szükségünk lesz néhány nagyobb méretű agyagcserépre, vagy pár kisebb dézsára, agyagtálra, általános virágföldre, ültető lapátra és kertészkesztyűre.

Mivel a teraszon a cserepek és edények is láthatók lesznek, lehetőleg ne műanyag cserepet vásároljunk, hanem vegyük meg a drágább ám sokkal tartósabb kerámia edényeket. Ezek már önmagukban is természetes hatást keltenek majd. Az ültető edények anyagát, össze lehet hangolni a terasz burkolatával vagy annak bútoraival is. Csak azonos anyagból készült edényt vagy cserepeket helyezzünk el a teraszon, mert a sok különböző cserép kaotikus állapotot okoz.


A különböző méretű cserepekbe különböző nagyságú növényeket lehet ültetni. Mielőtt elkezdenénk az ültetést, az edényeket, főleg a kerámia cserepeket, áztassuk be 20 percre vízbe. Ezután kezdődhet maga az ültetés.

Okvetlenül olyan növényeket válasszunk, amelyek jól bírják az erős tűző napot, ilyen pl. az egynyári kokárdavirág, amely gyönyörű sárga színével a nyár hangulatát idézi. A kerti szalmavirág 30 cm magasra is megnőhet, de a borzas kúpvirág is jól viseli a nyári meleget.


Ha a színekben szeretnénk változatosságot a kék búzavirág vagy a narancssárga bársonyvirág és a színes rézvirág is szóba jöhet. A nagyobb méretű cserepekbe ültessünk magasra megnövő fajtákat, majd a közepes méretű cserepek következnek, míg végül a kisebb méretű ültető edénybe jöhetnek a 10-15 cm magas fajták.


Végül jó alaposan öntözzük meg a növényeket, és ne felejtsük el a rendszeres tápanyag utánpótlást, amely nélkül elmaradhat a virágzás.

A színes vidám erkélyre több variációt is lehet alkotni, így egy nagyméretű cserépbe ültehetünk zsályát, verbénát, ládába ültethetünk rézvirágot, lángvirágot, de a törpe napraforgó, az illatos ternye és a nebáncsvirág is jól bírja a tűző napsütést.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!