Válasszunk ki egy nagyobb cserepet, töltsük meg az alját cserép darabokkal, ez lesz a vízelvezető réteg. Majd töltsük meg félig jó minőségű tőzeges virágfölddel.

Válogassunk össze néhány tavaszi növényt, mint pl.: sáfrány, nárcisz, tőzike, kankalin, hóvirág, tulipán, nefelejcs. Ültessünk össze egy cserépbe több fajta növényt. Alulra tegyük a nagyobb hagymákat, ezután terítsünk rá egy réteg földet, majd jöhetnek a kisebb hagymás növények, a tetejére.

Nem muszáj csak hagymás növényeket használni, a kankalin, vagy nefelejcs mellet jól megfér a tavaszi tulipán, jácint is. Akár szín szerint is összeválogathatjuk. Ha van erkélyládánk, és tavasszal üresen árválkodik, helyezzünk bele cserepeket egyesével. A cserepekbe ültessünk tavaszi növényeket, így elvirágzás után csak ki emeljük a ládából a cserepeket, és máris jöhet a helyére a nyári virágpompa.

Ha nagyobb növényt szeretnénk cserépbe ültetni, vásároljunk egy nagyméretű agyagcserepet, és ültessünk bele pl.: kánnát, amely tűzpiros virágaival a kert dísze lesz, vagy ültethetünk mini orgonafát, amelyet metszéssel tudunk szépen formára nyírni.


Nyárra ültethetünk még kardvirágot, dáliát, díszhagymát, muskátlit, mini rózsát, körömvirágot. A cserepeket helyezzük el a kert és a teraszkülönböző részein, így tavasztól őszig virágos cserepes növények díszítik környezetünket, amelyekből vágott virágot vihetünk asztalunkra, vázánkba.