Aki most vág először bele a kertészkedésbe, készüljön fel rá, hogy egy szép kerek összeget kell félre tennie a kerti szerszámokra.

Még mielőtt nekilátunk a nagy beruházásnak, érdemes végig gondolni, mire is lesz szükségünk a kertben, hiszen nem mindegy milyen kerti munkákat kell majd elvégezni.

Vannak olyan kerti szerszámok, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen kertből sem, ilyen a pl. a metszőolló és a gereblye.

De sok olyan kerti szerszám és eszköz is van a boltokban, amelyek bár csábítók, hiszen könnyű kerti munkát ígérnek, még sincs rá igazán szükségünk. Szerezzük be az alapvető eszközöket, mint az ásó, a gereblye, kapa, egy talicska, és néhány kézi szerszám, mint az ágvágó, metszőolló, stb.Minden más szerszámot ráérünk szépen sorban megvásárolni, amikor tényleg szükségünk van rá, így pl. a lombseprűt ráérünk ősszel beszerezni, hiszen a kerti szerszámoknál pont abban az időszakban van akció, amikor tényleg szükség van rájuk.

A gyomok kiirtásához érdemes egy jó minőségű kertész kesztyűt és egy kis fejű kapát beszerezni, hiszen erre minden héten szükségünk lesz. A gereblyével az ágyásokat tudjuk szépen kiigazítani az ásás után, míg egy vasvillával a földet tudjuk fellazítani, míg a lombseprűvel épp a leveleket lehet összeszedni.


Ha gyepet szeretnénk kertünkben telepíteni, szükségünk lesz egy gyep szellőztetőre is. A különböző kerti szerszámok árai között ma igen nagy az eltérés, de mivel itt nem két hétre vásároljuk meg az eszközöket, jobban járunk, ha kicsit drágább ám minőségi szerszámot választjuk.

Az olcsóbb kategória gyakran már egy két használat után eltörik, vagy tönkre megy, míg egy minőségi szerszám több évig is használható. A nagyobb gépeknél, mint a fűnyíró elektromos ágvágó, vagy sövénynyíró még fontosabb az alapos utánajárás, minőségben és árban is, így érdemes több nagyobb áruházban is szétnézni mielőtt megvesszük ezeket a gépeket.


A metszőolló is nagy igénybevételnek van kitéve, hiszen gyakran vastag ágakat és gallyakat kell vele levágni, így ebből is érdemes a jobb minőséget megvenni, sőt érdemes több fajtát is megvenni. Egy rossz életlen metszőolló nagy kárt tehet a növényben a vágás során, így ezeket az eszközöket évente egyszer érdemes élezésre levinni egy szakemberhez.

A 3-5 cm.-nél vastagabb ágakat már ne metszőollóval, hanem ágvágóval szedjük le, míg a magasabb ágakra a teleszkópos ágvágó az ideális kerti szerszám. A levágott ágakat és gallyakat össze is kell aprítani így egy kisebb balta és egy fűrész is a hasznunkra lehet. A kisebb méretű kerthez elég a mechanikus kerti szerszám is, ám egy nagy területű kertnél már érdemes a motoros gépekre is gondolni, hiszen így sok időt és energiát spórolunk meg.

Természetesen, ha ellátogatunk egy közeli barkácsáruházba, számtalan hasznos kerti szerszámot fedezzünk fel, ám ezeket csak akkor vegyük meg, ha tényleg szükségünk lesz rá a kertben.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!