Ha szereted a rózsát és a klemátiszt, akkor barátkoztasd össze őket a kertedben is, hiszen fantasztikus színhatást nyújtanak együtt.

Nem csak színben, de illatukban is kiemelkedő mindkét növény, és ha ügyesen párosítod őket, még a virágzási idejüket is össze tudod hangolni. De ahhoz, hogy ez a két növény a te kertedben is gyönyörű legyen, néhány apró trükkre és praktikára lesz szükséged.

A futórózsának és a klemátisznak is erős stabil rácsszerkezetre, vagy pergolára lesz szüksége, ahhoz, hogy fel tudjon kapaszkodni, mivel a szerkezetnek nagy súlyt kell majd elbírnia. Elsőként a rózsát érdemes elültetned, és csak utána az iszalagot, és mindkettőt alaposan be kell öntözni ültetés után.

Mind a rózsa mind az iszalag szereti a napfényt, de a klemátiszt úgy kell nyáron tartanod, hogy a töve védve legyen a naptól, a legjobb, ha szalmával takarod be a tövét, vagy talajtakaró növényeket ültetsz köré, és mindkét növény igényli a tápanyagban gazdag nedves talajt, ezért ültetés előtt dolgozz be a talajba egy jó adag istállótrágyát vagy komposztot.

Mivel a klemátisz lesz a kísérő növény, nem szabad, hogy hosszabb legyen, mint a futó rózsa, amely akár 170 cm magasságot is elérhet, így csak akkor érdemes az iszalagot mellé ültetni, ha a futórózsa már elérte legalább a 150-160 cm nagyságot.

A futórózsát ősszel és tavasszal is elültetheted a kertbe, a klemátiszt pedig augusztus és október között érdemes telepíteni. A virágzási időt is érdemes összehangolni, hiszen mind a futórózsánál mind a klemátisznál van többször virágzó fajta.

A klemátisz gondozásáról itt olvashatsz bővebben >>>>>

Remek kombináció pl. a rózsaszín „Fassadenzauber” futórózsa és a „Multi Blue” iszalag, vagy a sárga „Golden Gate” futórózsa és a és a fehér „Chantilly” klemátisz párosítása.

További klemátisz és rózsa párosítás:

Ibolyakék klemátisz „Sir Garnet Wolseley” és a „American Pillar” futórózsa.

Rózsaszín „Betty Corning” klemátisz mellé a Pézsamrózsa

„Schneewittchen” fehér futórózsa mellé a sötét rózsaszín évente kétszer virágzó „Nelly Moser” klemátisz.

Tehát vásárláskor alaposan érdemes megnézni, hogy akár a futórózsa akár a klemátisz mikor fog virágozni, és a színeket is remekül lehet párosítani, fantasztikus romantikus hatást érhetsz el, ha ezt a két növényt egymás mellé ülteted a kertedben.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!