A cserjés margaréta (argyranthemum) legtöbbször fehér színben kapható, ám van belőle sárga vagy épp rózsaszín virágú fajta is. Magassága elérheti az 50-70 cm nagyságot, bokros dús növekedésű évelő virág.

Kedveli a napfényes kerteket, de félárnyékban is jól érzi magát, ültethetjük kertbe vagy tehetjük erkélyre, teraszra egy szép kaspóba, cserépbe. 20 fokos hőmérséklet felett ne felejtsük el naponta öntözni, mert földje nagyon hamar kiszárad. Hetente egyszer az öntöző vízhez adjunk virágzó vagy balkon tápoldatot, így biztosítva a folyamatos virágzást.

Ha az elszáradt virágokat két-háromnaponta leszedjük a növényt az újabb virágzásra serkentjük, megéri ráfordítani az időt és fáradtságot. Nyár közepén, ha az idő már nagyon meleg akár naponta kétszer is szükséges öntözni, reggel és késő délután.


Augusztus végén hagyjuk el a tápoldatozást, majd szeptember végén keressünk számára egy világos kb. 5-10 fokos áttelelő helyet, ami lehet egy garázs vagy pince, folyosó, a lényeg hogy hűvös és világos legyen. A teleltetés alatt a gyökérlabda ne száradjon ki, de ne is legyen nedves, épp csak annyi vizet kapjon, hogy alig legyen kicsit vizes a földje. Ősszel mielőtt bevisszük a teleltető helyre a hajtásokat érdemes a felére visszavágni így a növény kipiheni magát télen.

Tavasszal, ha van, rá mód ültessük át friss földbe, áprilisban kezdjük el újra locsolni és kitehetjük újra a szabadba. Sok kertészetben törzses fácskákat árulnak ebből a növényből, amelyek még szebben mutatnak az erkélyen, teraszon.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!