A díszcsalán eredeti élőhelye Afrika és Ázsia, de hazánkban is nagyon jól érzi magát. Több faj már az 1860.-as évek óta jelen van Európában, mégsem kap itthon kiemelt figyelmet.

A díszcsalád kb. 60-80 cm magasra megnövő egynyári virág, amelynek a levelei tarka színben pompáznak. Nyáron, napos helyen lesz a legszebb színű, de félárnyékban is jól fejlődik. Ültethetjük cserépbe, balkonládába, vagy a kertbe. Csoportosan ültetve a legszebb, érdemes több tövet is elültetni.

Szaporíthatjuk hajtásdugványról, vagy magvetésről is egyszerű, nincs másra szükség, mint egy pár cserépre, vagy balkonládára. A magokat február végén szórjuk el, laza virágföldre, ezután vékony réteg földdel takarjuk be a magokat és öntözzük be a földet. A csírázáshoz kb. 15-18 fokos melegre van szükség, pár héten belül megjelennek a magoncok.


Amikor az első 3 levélpár már kifejlődött, érdemes visszavágni a palántát, hogy bokros dús növényt kapjunk. Az 5 cm magas palántákat már szét lehet választani, mert elnyomják egymást. A szabadba csak május második felétől tegyük ki, amikor a fagyok már nem jelentenek veszélyt.

A növény vízigénye igen magas, ezért ne hagyjuk földjét kiszáradni, cserepét tegyük minél naposabb helyre. Nyáron érdemes a hajtáscsúcsokat folyamatosan visszavágni, így tömör dús bokros színes növényt kapunk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!