A medveköröm(acanthus) fajta gazdagsága lenyűgöző, magasságuk 20 cm.-től egészen a két méteres magasságik is terjedhet. Vannak köztük lágyszárú növények és vannak félcserjék is.

Leveleik szeldeltek, díszesek néha tüskések virágzatuk kiemelkedő díszítő értékkel bír, a virágok fehéres vagy rózsaszínes árnyalatban tűnnek fel, de néha bíbor színben is megjelennek.

Több mint 30 faja trópusi és meleg égövi országokban található, így pl. Ázsiában is őshonos növény. Tartásuk és gondozásuk egyszerű már május elejétől nyílnak a virágok és egészen októberig tart a virágzási idő.

Napfényes meleg kertekben érzi jól magát, télen -15 fokig bírja a fagyokat így hosszú évekig egy helyben hagyhatjuk a tövet.

Talajban nem túlválogatós, de fontos a jó vízáteresztő képességű föld, mert pangó víztől hamar kipusztul. a semleges kémhatású föld a legjobb, de ha kertünkben más virágföld van azt is jól tűri.

A növényt ültethetjük sziklakertbe vagy évelő virágágyásba is, de temetőbe sírokra is igen mutatós évelő dísznövénnyé válik. Szaporítása magról vagy tőosztással történik, a magokat április végén vessük végleges helyre, a tőosztást pedig ősszel érdemes elvégezni. A levágott virágok fejjel lefelé lógatva megszáríthatók majd vázába téve sokáig tárolhatók.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!