Egy kifejlett erdei tündérfürt inkább tűnik egy cserjének semmint egy kerti virágnak, bár szára nem fásodik, magassága így is elérheti akár a másfél két méter magasságot is. Hajtásrészei ősszel elhalnak, majd a következő tavasszal újra kihajtanak.


Nyugat és Közép Európa nedves erdeiben őshonos, de Észak Amerika erdős területeiben is megél. Nagyméretű lomblevelei sötétzöld színben pompáznak, szárnyaltak, és hosszú levélnyélen ülnek.


A gyönyörű bugás krém fehér virágok a nyár közepén nyílnak nagy tömegben, és mivel egy kétlaki növényről van, szó vannak nőivarú és hímivarú virágok, ebből a hímivarú virágok a szebbek és a feltűnőbbek.

Az erdei tündérfürt jól érzi magát félárnyékos kertrészben így pl. a nagy fák árnyékában is szívesen hűsöl. Vízpartok vagy kerti tavak partjára is ültethetjük, mert a nedves talaj is a kedvencei közé tartozik.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!