Mocsári mályva gondozása:

Nevét onnan kapta, hogy a fantasztikus színben pompázó virágok átmérője gyakran eléri a 25-30 cm.-t is. A mocsári mályvát igen könnyű gondozni, télálló évelő, így elég egyszer elültetni a kertbe, és évről évre élvezhetjük Pazar látványát. Ez a gyönyörű dísznövény kedveli a humuszos tápanyagban gazdag talajt, de, igazán szép csak a napos kertrészben lesz, ahol kap elég nedvességet.

Épp ezért nyáron a nagy melegben érdemes rendszeresen locsolni, és tavasztól kora őszig egy hosszú hatóidejű trágyát is adhatunk neki, a gazdag virágzás érdekében. A gyönyörű virágok júliustól egészen szeptember végéig is nyílhatnak, ha elég tápanyagot és vizet, valamint napfényt kap a növény. A mocsári mályva magassága elérheti akár a 150-200 cm.-t is, így csak olyan helyre ültessük, ahol méreteivel igazán jól tud érvényesülni.

Ősszel a növényt vágjuk vissza, szinte teljesen, így a következő évben újra teljes erőből tündökölhet kertünkben az óriás hibiszkusz.

 

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!