Ez a boglárka félék családjába tartozó évelő növény, egész Európában őshonos, így ma már a hazai kertekben is gyakran találkozunk vele.

Magassága 60-65 cm, bokrosan növekedik, hármasan összetett leveleivel. rövid sarkantyúban végződő virágai fehér, rózsaszín, illetve sötétlila színben pompáznak, egyszerű vagy telt változatban. A virágzási időszak májustól június végégi tart.

A közönséges harangláb félárnyékos helyen is szépen fejlődik, ám hibridjei a napsütötte helyeket kedveli. Kertünkben csoportosan ültetve a legszebb, tarka évelő virágágyásokban kiemelkedik szépsége.

Ha egyszer elültetjük kertünkbe a növényt, ne lepődjünk meg, ha évről évre egyre több harangláb jelenik meg, hiszen magjait elszórva önmagát szaporítja. Tavasszal vagy elvirágzás után tőosztással is tudjuk szaporítani.

Kertünkbe azért is érdemes ültetni, mert feltűnő színű virágai vonzzák a méheket és a hasznos rovarokat, ám kisgyermek vagy háziállat mellett csak nagy elővigyázatossággal ültessük, mert ciánhidrogén tartalma miatt enyhén mérgező.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!