Rozmaring szaporítása dugványozással:

Vágjunk le a bokorról több kb. 10 cm.-es hajtásokat, amelyeknek az alja már kissé fás. Az alsó leveleket szedjük le, majd a kis dugványokat szúrjuk be egy hajtató földdel megtöltött cserépbe, vagy tálcába. Ha azt szeretnénk, hogy a siker garantált legyen, vásároljunk gyökereztető port, és ültetés előtt ebbe mártsuk bele a dugványokat. Végül egy permetező flakonnal vagy kis lyukú öntözőkannával nedvesítsük be a földet, és a párás levegő biztosítása érdekében, húzzunk műanyag zacskót a cserepekre. Fontos, a zacskót időnként távolítsuk el, vagyis szellőztessünk, mert a túl párás levegőtől a dugványok berothadnak.

A sikeres szaporítás első jele, amikor új friss hajtások jelennek meg a dugványokon. Ezután a növényeket ültessük szét külön cserépbe, és még egy vagy két évig itt neveljük tovább, csak a két éves növényeket érdemes kiültetni a szabadba. A rozmaringot napos helyre érdemes ültetni, mert magas illóolaj tartalma a napfény hatására alakul ki. A rozmaringot ültethetjük cserépbe, vagy fűszernövény ágyásba, és kerüljük a túl locsolást.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!