A pitypangleveleket felhasználás előtt alaposan mossuk meg!

Salátakészítés: Friss gyökeréből és a leveléből készíthetünk salátát / majonézes tojás salátába keverve nagyon finom.

Pitypang méz

Készítsünk pitypang mézet, nagyon finom és egészséges! Most itt az ideje a mézkészítésnek, mert a sok esőtől tele vannak a kertek a gyönyörű sárga virágú pitypanggal.

Hozzávalók

két marék pitypang

1 l víz

1 kg cukor

2 karika citrom

Mézkészítés: két nagy marék pitypang virágot 1 l vízben felfőzünk, amikor a víz bugyogni kezd, levesszük a tűzhelyről, és másnapig állni hagyjuk. Leszűrjük a főzetet, és jól kinyomkodjuk. Az 1 l léhez hozzáadjuk a cukrot, a citrom karikát és fedő nélkül, közepes hőmérsékleten, felfőzzük.


Vigyázni kell, hogy ne forrjon, és ne legyen nagyon sűrű, mert akkor kikristályosodik!

Nagyom finom és egészséges mézet kapunk. Ha kihűlt üvegekbe töltjük Érdemes egy kis fáradságot fordítani a pitypang virág szedésére, megéri. (aki szereti a kulinális élvezeteket, az tehet az üvegbe egész diószemeket.)

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!