Földieper:

A földiepret legtöbbször fóliasátor alatt termesztik, de a kiskertben ültethetjük bármilyen talajba vagy akár cserépbe is. A folyamatos termés érdekében ültetés előtt érdemes beásni istállótrágyát, 10 kg/nm.

A földiepret legkésőbb augusztus végéig ültethetjük, utána már ne telepítsük. A korai epret május közepéig ültessük el. A földi epret 60-50 cm sor és tőtávra ültessük egymás mellé.

A földi epret ne ültessük túl mélyre, elég olyan mélyre ültetni amennyire a cserépben volt. A földi epret érdemes minden harmadik évben újra telepíteni, mert ekkor már a terméshozam csökken. A termés beérése után már ne locsoljuk a növényt, mert könnyedén rothadásnak indul. Az eper szemeket kora reggel szedjük, amikor a harmat felszárad. Szüretelés után újra öntözhetjük a tövet tovább. A harmadik év után szedjük ki a töveket a földből gyökerestől, és fertőtlenítsük a talajt. Az erős jó termést adó töveket szaporítsuk tovább.

Fűszernövények:

A fűszernövények magjai május végégig vethetők akár állandó helyre akár cserépbe. Májusban vessük a Majorannát, a citromfüvet, és a zsályát is. Júniusban még vethető a kakukkfű, a rozmaring, és a borsfű. Legkésőbb szeptemberben szedjük le a hajtásokat a növényekről, majd akár jégkocka tartóba akár fűszerecetnek felhasználhatjuk, de szárítva is tárolható. A leszedett fűszernövényeket mindig fejjel lefelé, száraz helyen tároljuk, vagy nyáron, a napon is száríthatjuk.

Kardvirág:

A kardvirág hagymáit június végéig ültethetjük, sőt már ha eléri a talaj a 10 fokot már tavasszal is ültethetők. Kardvirág hagymát kétszer ne ültessünk ugyanoda, mert a gombás betegség könnyedén megtámadja őket.


Ültetés után ne kezdjük el rögtön locsolni a hagymát, mert annyi nedvességet tárol, ami elég neki a fejlődéshez, csak a virág megjelenése után kezdjük el intenzíven öntözni. Szeptember végén szedjük fel a hagymákat és száraz hűvös helyen osztályozzuk és tároljuk.

Sárgarépa:

A sárgarépából érdemes korait és késő fajtát is ültetni így folyamatos lesz a terméshozam. A trágyát soha ne ültetés előtt keverjük a földbe, mert kiégeti a kis palántákat.

A sárgarépa sorjelzőjének vessünk közé retket vagy kaprot így jól elhatárolódóik a sor. Legkésőbb június végéig vessük le a sárgarépa magokat, így nyár végén szedhetjük a termést.

Nyáron folyamatosan öntözni kell a növényt, mert a kiszáradás végzetes lehet a növénynek. Védekezés céljából ültessünk közé büdöskét, vagy körömvirágot, mert az elűzi a rovarokat. Szeptember végén szedjük fel a karógyökereket és száraz hűvös pincében újságpapíron tároljuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!