Hajtásai felállók, bokros növekedésű, magassága elérheti akár az 1 métert is, így igazi látványosság lesz kertünkben.

Mind a napos, mind a félárnyékos helyeken jól érzi magát, de kedveli a tápanyagban gazdag kissé nedves talajt, így nyáron öntözzük gyakran a nagy melegben. Skarlát piros virágai júniustól, egészen a nyár végéig nyílnak, és nem csak virágai miatt érdemes kertünkben, vagy az erkélyen cserépbe ültetni ezt a szép növényt, hanem illatos mutatós leveli miatt is.


Cserepes növényként, vagy dézsás növényként is tarthatjuk, de nagyon jól mutat színes virágágyásokban fűfélék, vagy sásliliom, fehér fátyolvirág társaságában is. Nyáron a talajt ne hagyjuk teljes kiszáradni körülötte, télen viszont ne érje túl sok nedvesség. Ősszel a virágzás végén vágjuk vissza a töveket alaposan. Tavasszal magvetéssel, vagy tőosztással tudjuk szaporítani, de dugványozással is próbálkozhatunk a nyár folyamán.

A méhbalzsam nevet azért is kapta, mert illata sok méhet, lepkét csalogat, hazájában a kolibrik kedvenc növénye.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!