Nézzük, milyen növényeket válasszunk ki a muskátli mellé társaknak.

Ha az erkélyünk napos meleg déli fekvésű, akkor a muskátli a legjobb választás, mert kedveli a nyári meleget. De érdemes mellé egynyári növényeket is társítani.

Választhatunk mellé petúniát.

A petúnia egész nyáron át folyamatosan virágzik, kedveli a meleg napsütötte helyeket. Fontos hogy az öntözést soha ne felejtsük el, és a reggeli órákban adjunk a növényeknek vizet, akkor is a tövéhez, mert ha a déli órákban a levélzeten marad a vízcsepp ,kiégeti a növény levelét. Csak reggel és késő este locsoljunk a déli fekvésű részeken. A petúnia igen víz igényes, rendszeresen öntözzük, és tápoldatozzuk a növényt.


A körömvirág.

Kiváló növény napsütötte erkélyre, mert gyönyörű narancssárga virágai elborítják a növényt egész nyáron. Magjait begyűjtve gondoskodhatunk az utánpótlásról jövőre is, és vágott virágnak is felhasználható.

Bojtocska:

Ez a kedves kis kék virágú növény, szegélyekhez ültetve is szépen díszít. Szintén jól viseli a nyári nagy meleget, ezért déli fekvésű kertbe is ültethetjük. Rózsaszín muskátli mellé telepítve nagyon szép színfoltot ad.

Bársonyvirág:

Közismertebb nevén büdöske, mert illata nem túl kellemes. Egész nyáron át virágzik, narancssárga, vagy citrom sárga virágai. Törpe vagy óriás változatban is kapható.


Porcsinrózsa:

Tűző napon a legnagyobb szárazságban is szépen virágzik a növény. Sziklakertbe is ültethető. A porcsinrózsa szinte önmagát szaporítja oly módón, hogy magvait szétszórja, így jövőre ugyanott még több növényünk lesz.

További növénytippek:

Rézvirág, tátika, nebáncsvirág, őszirózsa, liliom, rezeda.