A muskátli gondozásáról és ápolásáról minden hobbi kertésznek megvan a maga tippje, és ötlete. Megkérdeztük olvasóinkat, ők milyen gondozási tippet adnának a muskátli gondozásához.

Futó muskátli:

Szeretnél hosszú dús virágzó futómuskátlit? Nem ördöngös feladat. Figyelj! Jó tápdús föld, egy kis marha tőzeggel fellazítva 3 hét után heti 2 tápoldatozás. És a rendszeres reggeli öntözés! Ha ezeket betartod, biztosan szép és hosszan leomló muskátliban gyönyörködhetsz. Fő a rendszeresség, mint mindenben!   

Bognár Kati

Kávézaccot a muskátliknak!

A szüleim kertjében mindig sok muskátli díszlett, de nem is akármilyenek. A környéken mindenki megcsodálta, mert olyan hatalmas bokrok voltak, és rengeteg virág volt rajtuk állandóan. Anyukám a kifőzött kávézaccot mindig a földjükre szórta és bedolgozta a talajba. Először csak úgy próbaképpen tette, de mikor látta a meglepő eredményt, akkor már tudatosan gyűjtötte és szórta ki közéjük. Senki nem akarta eleinte elhinni az egyszerű csoda történetét addig, amíg saját maguk meg nem tapasztalták az olcsó és nagyon hasznos növénytáplálási módszert. Ki lehet próbálni, nem kerül még pénzbe sem, és az eredmény magáért beszél.

Forgács Barnáné

Tudtátok, hogy a paraszt muskátli magját elveted, fehér színű muskátlid lesz?

Máté Ágnes

A muskátli szabad földbe kiültetve is nagyon szépen virágzik. Az idén én is így ültettem.

Mészáros Istvánné

Sajnos, a tél nagyon elhúzódott, ez az átteleltetett muskátlikat nagyon megviselte. A csupasz ágakat elültetve, nejlon zacskóval takarom le, így nagyon szépen megindul a fejlődése. Amikor már megjelentek a levelek, szép dús, leveszem a nejlont. Így sikerül hamar életre kelteni és gyönyörködni bennük.

Pannis

Sokféle színben pompázott már muskátli a kertemben. Bármelyik színű muskátlit ültettem, legyen az piros, rózsaszín, esetleg fehér, egy-egy muskátli tő közé ültettem színben eltérő petúniát. Sokkal jobban érvényesült a muskátli színvilága, ugyanakkor a petúnia kellemes illata,lágy szirma kertemben igazi esztétikai élmény.

Szabó Zsuzsa

Muskátli télen-nyáron panellakásban

Panellakásban lakunk, az ablakot billenősre lehet nyitni, ezért az ablakpárkányon belülre lehet balkonládát tenni. Az én muskátlijaim télen is gyönyörűen zöldelltek, ahogy az ablakon keresztül érte őket a meleg. Ilyenkor meg már az ablak közepéig bebokrosodik, olyan jól esik neki az ablakon keresztül beáradó napfény. Naponta kell locsolni ez egy hátrány, de gyönyörűen virágzik. Másnak még sehol nincs az ablakában virág, amikor nekem már gyönyörű bokros zöldellő látványt nyújt. Az utcáról is gyönyörűen látni. 6. emeleten lakunk. Rengeteg hajtást tudok róla szaporítani. Ajánlom másoknak is!

Szilvia

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!