Most megpróbáljuk összefoglalni, mi az igénye ennek a különleges egzotikus virágnak.

 

Ha valaki orchideát szeretne otthon tartani, érdemes a lepke orchideát választania, mert a tartása könnyebb és egyszerűbb, mint a többi orchideáé. A növény jellegzetessége a rövid és tömör ovális levél, és a hosszú száron található lepke formájú virág.

Az orchidea eredetileg a trópusi erdők lakói, itt a fák tetején él, és nem a talajból veszi fel a tápanyagot, hanem a levegőből, épp ezért ez a növény léggyökereket ereszt. Ezeket a gyökereket ne távolítsuk el a növényről, és soha ne ültessük a növényt virágföldbe, mert a földben a növény megfullad.

 

Ha átültetésre kerül sor, vásároljunk speciális orchidea ültető közeget, amely kiválóan alkalmas az orchideának, ez általában fenyőkéreg, kókuszrost, perlit, és tőzegmoha keveréke. Már kisebb kiszerelésben is kapható, kertészetekben. A lepke orchideát két-háromévente egyszer érdemes átültetni, de az új ültető cserép nagysága ne legyen sokkal nagyobb az előző méretnél, mert ilyenkor csak a gyökérzet fejlődik, a növény nem.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!