A pillekosbor orchidea hazánkban az egyik legismertebb, és talán az egyik legkönnyebben gondozható orchideafajta, így nem csoda hogy ezt a növényt ma már a legtöbb virágboltban, kertészeti áruházban és bevásárló központban is megvásárolhatjuk.

A növény gyökerei jellegzetes szürke színt öltenek, míg a levelek oválisak és vastag bőr neműek.

A növény a lepkeorchidea elnevezést a virágok formájáról kapta, amelyek szirmai közül kettő nagyobb így leginkább egy lepke szárnyára hasonlítanak.

A pillekosbor virágai akár 5 hónapig is díszíthetik otthonunkat, ma már igen széles a színválaszték is, sőt eltérő méretekben is gondozhatjuk otthonunkban ezt az orchidea fajtát, így nem meglepő hogy hazánkban ebből az orchidea fajtából adják el a legtöbbet.

A pillekosbor gondozása egyszerű, de fontos hogy néhány alapvető szabályt betartsunk:

Pillekosbor fényigénye:

A növényt tegyük világos helyiségbe, de nyáron óvjuk a közvetlen napsütéstől. Ha túl kevés fényt kap a növény nem fog virágot hozni!

Hogyan öntözzük a pillekosbort?

Mivel egy fán élő növényről van szó, nem a locsolás, hanem a magas páratartalom a legfontosabb, hiszen a növény a levegőből veszi fel a számára szükséges csapadék mennyiséget. Érdemes hetente egyszer a cserepét egy vödör vízbe megáztatni, és a leveleket valamint a gyökereket is, naponta egy virágpermetezővel végig permetezni.

Milyen az ideális páratartalom?

Szereti a párás levegőt,mivel az esőerdőben is magas a páratartalom, nálunk is csak akkor érzi jól magát, ha elég párás a levegő, épp ezért főleg télen fontos hogy valamilyen formában párásítsuk a levegőt a növény számára.

Hőmérséklet:

Nyáron a 25-28 fokos hőmérséklet ideális, télen se tegyük 18 foknál hűvösebb helyiségbe.


Ezt olvasta már?

A lepkeorchidea átültetése videóval!

A cattleya orchideák gondozása és ápolása

Az orchidea tartása és gondozása


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!