Végre itt a nyár, ez nem jelent mást, mint, hogy eljött az ideje a nyári összejöveteleknek, a családi és baráti grill partiknak, a medencézéseknek, sőt egyszerűen csak annak, hogy még több időt töltsünk a szabadban. Így hát azoknak, akik még nem tették, itt a megfelelő idő, hogy rendbe hozzák a kertjüket és feldobják tippjeink segítségével otthonuk igazán fontos ékkövét: a teraszukat, vagy akár az egész udvarukat.

Hozzunk létre világosabb tereket a kültéri világításokkal

Igen sokat tesz hozzá kertünk értékéhez, ha megfelelő kivilágítást kap. A kültéri világításnak számos célja lehet. Használhatjuk arra, hogy megvilágítsuk kedvenc udvari díszeinket, de akár a földbe szúrt napelemes kis lámpákkal kivilágíthatjuk a bejárát felé vezető utat, megkönnyítve így saját magunk és vendégeink közlekedését.

Sőt telepíthetünk olyan kreatív megvilágítási eszközöket is kertünkbe, mint a csillogó fények, fényfüzérek, fényfüggönyök, amelyek a teraszokon, medencéknél további kellemes hangulatot varázsolhatnak.

Ne feledkezzünk meg a növényekről sem!

Kertünk igencsak kihalt lenne a növények és virágok nélkül. Fontos azonban, hogy a virágok kiválasztásakor ügyeljünk az udvarunk fényviszonyaira. Napos helyekre mindenképp érdemes a fényt kedvelő növényeket választani, ilyen lehet például: a petúnia, a bársonyvirág, a muskátli, a gerbera, de akár a begónia is.

Az árnyékos zugokba is nyugodtan tehetünk virágokat, a lényeg, hogy árnyéktűrő növényeket helyezzünk, például: tölgylevelű hortenziát, páfrányt, gyöngyvesszőt vagy akár díszcsalánt. Mindenképp ültessünk növényeket udvarunkba, hiszen ettől lesz csak igazán otthonos.

Ideje elővenni a kinti asztalokat és székeket is

Nyáron gyakran szeretünk kint étkezni a hűvösebb árnyékos területeken. Fontos azonban, hogy figyeljünk arra, hogy kinti bútoraink a kertünk szempontjából ne csak esztétikusak legyenek, hanem a szabadtéri időjárásnak is megfeleljenek, így bírják a meleget, az esőt és az esetleges viharokat is.

Kisebb terek esetén koncentráljunk az időjárásálló kevés helyet foglaló bútorok megtalálására (például: balkon/bisztro szettek). Nagyobb teraszokhoz érdemes legalább hat személyes kültéri asztalt beszerezni. A szabadtéri bútorok vásárlása mellett mi magunk is készíthetünk asztalokat és székeket, számos tippet és trükköt találhatunk már manapság a raklapokból készített kerti bútorok megvalósításához is. Érdemes inspirálódni már kész alkotásokból is.

Jelöljünk ki egy megfelelő helyet a grillezéseknek

Kertünk nem is lenne az igaz egy grill, vagy tűzrakóhely nélkül. Legyen szó akár beépített grillről, kemencéről, vagy akár önálló és mozgatható elemekről. a kerti kikapcsolódás és a jókedvű összejövetelek mindenképp garantáltak. Fontos azonban, hogy ha befektetünk efféle eszközökbe, akkor mindenképp tartsuk szemünk előtt a minőséget, hiszen hosszútávú befektetésről van szó. Ezek mellett pedig ne feledkezzünk meg a kihagyhatatlan kiegészítőkről sem.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!