Itt a gyönyörű, zöld tavasz, amikor mindannyian inkább a kertben szeretünk már lenni. Elindul a kertészkedés, frissítjük a veteménymag készletünket, és gondolatban tervezzük a konyhakertet is: mit hova palántázunk, és vetünk. Élvezettel figyeljük, hogyan bújnak ki az első tavaszi virágok, és örömmel üdvözöljük őket. Megvolt már az első fűnyírás is, a télnek immár se híre, se hamva - mindannyiunk legnagyobb örömére.

Palántáink szépen nőnek az ablakban, és növény- illetve virág vásárokon szerezzük be legújabb kincseinket, amelyekkel szépíteni fogjuk kertünket. Itt van már a kerti partik időszaka is, amikor vendégül látjuk családtagjainkat, barátainkat. Nem csupán a növényeinket frissítjük fel, de a kerti bútorokat is. Azonban a tavasz arra is sarkall sokunkat, hogy újragondoljuk otthonunkat és elkezdjük a renoválást, vagy az új bútorok beszerzését.

Így tervezd át a nappalid

A nappali kiemelkedően fontos szerepet játszik otthonunkban, hiszen itt tartózkodunk egy fárasztó nap után, itt fogadunk vendéget, itt tévézünk, és szundítunk egyet ebéd után. Ezért nem árt alaposan megtervezni, hogy milyenné formáljuk, hiszen az elsődleges szempont a kényelem.

Lényeges szempont, hogy mekkora a nappali, mennyi fényt kap, mennyi könyvünk van és ezeket láthatóvá akarjuk e tenni; továbbá, hogy milyen és mekkora ülőgarnitúra fér el. Ez utóbbira kínál tökéletes megoldást a VidaXL.

A kanapé kiválasztásánál érdemes átgondolni, hogy mennyi hely áll a rendelkezésünkre. Csak kanapét szeretnénk a nappaliban, vagy más ülőalkalmatosság is helyet kap majd. Az ülőgarnitúrát semmiképpen se tegyük olyan helyre, ahol közvetlen napfény éri. A kanapék mindig a nappali középpontját képviselik, ehhez érdemes kiválasztani a többi bútort, és a lámpákat is.

Ha a nappalink kisméretű, akkor is találunk megfelelő nagyságú kanapét, ilyen esetben a legjobb választás a kartámla nélküli, alacsony háttámlás kanapé. Ha nagyobb tér áll rendelkezésünkre, még nagyobb a választék. A legfontosabb, hogy mindenképpen le kell mérni a rendelkezésre álló teret, és azt is, hogy a bútort hogyan tudjuk a helyére vinni.

A kanapé funkcióját is meg kell határozni, hiszen nem mindegy, hogy csak ülőgarnitúraként funkcionál majd, vagy vendégágyként is szolgál. A kárpit anyaga is szem előtt tartandó, mert nem mindegy, hogy csak alkalmanként használjuk, netán kisgyermek is van a családban, hiszen ez esetben a kopásállóság és a vízáteresztés szintén lényeges szempont. Ha esetleg cica vagy kutya is van a családban, a könnyű tisztíthatóság szintén elsődleges szempont lehet.

A kanapé anyaga lehet bőr, textilbőr vagy szövet. A bőr kissé háttérbe szorult manapság, és ennek egyik legfőbb oka az ára. Azonkívül nehezebben tisztítható, viszont nagyobb méretű nappalikban kiválóan mutat. A textilbőrt könnyű tisztítani, de figyelni kell arra, hogy se vegyszereket, se túl vizet ne használjunk. A legjobb megoldás, ha áttöröljük egy puha ronggyal. Szövetek között olyan sok lehetőség van, hogy felsorolni is nehéz lenne.

A nappalinak azonban nem csak a kanapé lehet éke, hanem a dohányzóasztal is. Ha a cél egy gyönyörű dohányzóasztal az Ön lakásába, akkor igazán sok stílusos megoldás közül választhat. Ez lehet retro, vintage, modern vagy rusztikus, természetesen a nappali stílusától függ, hogy milyet választunk. Találhatunk üveglappal is, melyek kiválóan illenek minimalista ipari, vagy tetőtéri lakásokba. Mindenképpen megfontolandó a dohányzóasztal mérete: maradjon elegendő hely a mozgásra. Se túl nagy, se túl kicsi ne legyen. Ez utóbbi esetben elvész a bútorok között.

(X)


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!