Legyen szó lakásépítésről vagy felújításról, a homlokzatburkolat tervezés valódi kihívás. A burkolóanyag kiválasztásakor az egyértelmű esztétikai szempontok mellett, a funkcionalitást is fontos szem előtt tartani. Cikkünkben bemutatjuk, miképpen változtak az építészeti trendek, milyen praktikus szempontokat érdemes mérlegelni a döntéshozatal során és ismertetünk egy ultramodern homlokzatburkolati megoldást is.

Sokat változtak a homlokzatburkolati trendek

Míg a 20. században épült lakások többnyire vakolt falburkolattal, terméskő- és kő lábazati burkolattal rendelkeztek, napjainkra drasztikusan átalakultak az építészeti trendek. Lakásfelújítás során és új épületek tervezésekor is központi kérdéssé vált a tökéletes homlokzatburkolat megtalálása. 

A modern, letisztult és minimalista trendhez az egyszerű és impozáns burkolóanyagok passzolnak. Napjainkban már nagyobb szín- és anyagválaszték áll rendelkezésre mint valaha. A modern homlokzati burkolatok időtállóbbak és könnyebben tisztíthatók mint a vakolt falburkolatok.

Mit fontos figyelembe venni az esztétikai megfontoláson túl?

Hangszigetelés

A homlokzatburkolati anyagnak megfelelő hangelnyelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie a beszűrődő zajok csökkentése érdekében. Ez kifejezetten fontos azoknak, akik forgalmas utak vagy gyárak közelében élnek.

Karbantartási igény

Kiemelten fontos, hogy könnyen tisztítható burkolóanyagot válasszunk a homlokzatra. Ezzel a festést, a professzionális tisztítás szolgáltatási díját és sok fejfájást spórolhatunk meg.

Anyagi terhek

A növekvő építőanyag költségek mellett, érdemes a lehető legjobb ár-érték arányú burkolóanyagot kiválasztani. Körültekintő és figyelmes vásárlók akár hat számjegyű megtakarítást is eszközölhetnek nagy méretű ingatlanok esetén.

Ökológiai terhelés

Az esztétikai és funkcionális szempontok megfontolása mellett érdemes az ökológiai terhelést is figyelembe venni homlokzatburkolat vásárlásakor. Törekedj alacsonyabb karbonlábnyomú építőanyagot választani!

Szigetelés

Bár a homlokzatburkolat feladata elsősorban nem a szigetelés, némely anyag kedvező hőtartó képességgel is rendelkezik. Ez is fontos szempont lehet a döntéshozatalkor azoknak, akik maximalizálni szeretnék az ingatlan energiahatékonyságát.

Fotó: Slate Design

Ultramodern homlokzatburkolat megoldások

A Slate Design LiteStone kőfurnér valódi palakő, mészkő vagy homokkő felhasználásával készült, üvegszállal és műgyanta hordozóval megerősített ultravékony kőburkolat. Kedvező tulajdonságaiból adódóan – felületkezelést követően – számos különböző bel- és kültéri felületre felragasztható. 

Kiemelt előnyei:

  • Könnyű súlyának és rugalmasságának köszönhetően több célra is megfelel, a falburkolástól kezdve, az épületek olyan függőleges és vízszintes felületeinek burkolásáig, melyeket korábban alkalmatlannak tartottak a kőborításhoz a súly-, illetve lepattogzási problémák miatt.
  • Felragasztható téglára, meglévő csempére, gipszkartonra, – megfelelő előkészítés után – hálózott, szigetelt kültéri homlokzatra konzolozás/előtét falazás nélkül és számos egyéb felületre.
  • Megvásárolható táblás homlokzatburkolat formában.
  • Alacsony környezeti terheléssel készül, így ökobarát megoldást jelent modern otthonok részére.
  • Könnyen, minimális építési hulladékkal telepíthető. Nincs szükség speciális szerszámokra, vékony csiszolókoronggal vágható.
  • 35 különböző természetes, matt és fényes kőfelület érhető el. 
  • Akár íves felületek burkolására is kiválóan alkalmas.

Slate Design: a világ legvékonyabb kőburkolatának hazai forgalmazója

A Slate Design Kft. 2013 óta hivatalos gyártó képviselete az ultravékony Slate Design kőfurnér burkolatoknak. Számos homlokzat, otthon, üzlet, iroda, szálloda és wellnessközpont építésénél és megújulásánál kaptak kiemelt szerepet a cég innovatív termékei. Kellemetlen tapasztalataid vannak a lassú beszállítókkal? 

A Slate Design Kft. folyamatosan megújuló árukészletből akár 2-3 napos határidővel is tudja teljesíteni a megrendeléseket. A kőfurnér burkolatok beépítéséhez szakszerű segítséget nyújtó vállalat nem csupán komplett műszaki megoldásokat értékesít, de a hozzájuk szükséges segédanyagokat is biztosítja. A Slate Design Kft. termékei már számos országba eljutottak, mint például: Románia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria, Svájc, Írország, Egyesült Királyság és az USA.

(X)


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!