Amerikai palacsinta USA

Hozzávalók: 1 tojás, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 csipet só, 1/2 zacskó sütőpor, 1 mk szódabikarbóna, 1 ek cukor

Az egészet összekeverve sűrű masszát kapunk, amiből enyhén olajozott v. forró vízzel átkent teflon serpenyőben tenyérnyi v. nagyobb, kisujj vastagságú lepényeket sütünk. Variációk: reszelt alma, banán, csoki reszelék. Egy kis vajjal és juharsziruppal is finom

Amerikai palacsinta sziruppal 1. USA

Hozzávalók 4 személyre: 27 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2,5 dl kefir, 4 dkg cukor, 1/2 cs. sütőpor, só, 4 dkg margarin, 4 gombóc vaníliafagylalt, 4 evőkanál juharszirup és folyós méz, a díszítéshez citromfű

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Elkészítés: A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a kefirt és a megolvasztott vajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a sót meg a cukrot, és a kefires keverékbe szitáljuk. A margarint adagonként, serpenyőbe felforrósítjuk, és a tésztából egymás után 12 vastag palacsintát sütünk. Személyenként 3-3 palacsintát tányérra teszünk, rányomunk 1-1 gombóc fagylaltot és juharsziruppal vagy mézzel leöntve, citromfűvel díszítve tálaljuk.


Amerikai palacsinta sziruppal 2. USA

Hozzávalók: 8 dkg kukoricaliszt, 2 dl kefir, 12 dkg liszt, 2 dkg cukor, 2 dkg vaj, 1 tojás, 0,5 tk. só, 0,5 tk sütőpor, 2 ek. olaj, a sziruphoz: 30 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só.

2 dl forrásban lévő vízben, állandóan kevergetve 5 percig főzzük a kukoricalisztet.

A tűzről levéve beleöntjük a kefirt, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót, sütőport, olvasztott vajat és a felvert tojást. Sűrű tésztát kapunk. Palacsintasütőt gyengén kiolajozzuk, vékony palacsintákat sütünk. Kistányéron egymásra téve tálaljuk, közéjük leheletvékonyan vajat kenünk, és meleg sziruppal leöntjük.

Szirup: a cukrot barnára pörköljük, ráöntünk 1 dl vizet, 1 percig forraljuk, végül beletesszük a vaníliás cukrot és a sót.


Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!