Hozzávalók:

3 citrom, 5 dkg mandulaforgács, 10 dkg darabolt ananászbefőtt, 2 zacskó tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 kanál mandulalikőr, 1 készen vásárolt vagy otthon sütött csokoládés piskóta torta, fél dl narancslikőr.

A citromokat jó alaposan megmossuk, majd kettőnek a héját lereszeljük, és a levét kinyomjuk.

A harmadik citromot vékony szeletekre vágjuk, és a magokat eltávolítjuk belőle. A mandulaforgácsot serpenyőben olajon kissé átpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra és hagyjuk kihűlni. Végül az ananászt lecsepegtetjük.

A pudingot az előírás szerint elkészítjük majd kevergetés mellett kihűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd kis adagokban hozzáadjuk a pudingot, a citromlét, a mandulalikőrt, és a reszelt citromhéjat. Az egészet habos krémmé keverjük és félre teszünk egy részt a díszítéshez.


A kész piskóta lapot kettévágjuk, meglocsoljuk a narancslikőrrel az alsó lapot, majd megkenjük a krém felével és kirakjuk az ananász szeltekkel. Erre is ráhúzunk egy réteg krémet, majd ráhelyezzük a második tortalapot és meglocsoljuk a maradék likőrrel.

A torta tetejét a félre tett krémmel bedíszítjük, megszórjuk a mandulával és citromszeletekkel díszítjük.

Hidegen tálaljuk.

Ha szeretne még több receptet olvasni kattintson a Receptbarlangra ahol számtalan finomság vár önre!

Címkék: citromtorta, sütemény, ananász, csokoládé


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!