1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szárított rozmaring, ugyanennyi bazsalikom (ha van friss, még jobb) és oreganó (szurokfű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi porcukor, ízlés szerint só.

 

A tésztát apróra összetöröm és a szokásos módon, sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem. Fél dl vizet egy kislábosba töltök, beleszórom a szárított bazsalikomot, az oreganót és a rozmaringot. Befedve 5 percig forralom, ezután pedig hagyom, hogy kihűljön.

A majonézt simára keverem a paradicsomlével, a fűszeres lével, a fele reszelt sajttal, a megtisztított és összezúzott fokhagymával, ezután pedig a törött borssal és csipetnyi cukorral ízesítem. A mártásba belekeverem a főtt tésztát, a megtisztított és apró kockákra vágott hagymát, valamint a kicsumázott, héjas, ugyancsak kis kockákra aprított almát. Az egészet alaposan összekeverem, és a tetejére hintem a megmaradt reszelt sajtot. A salátástálat befedem, és a hűtőszekrényben minimum fél napig érlelem.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!