Elkészítés: A csirkeszárnyakat a forgóknál kettévágjuk. (A szárnyak végeit levesbe tesszük.) A csirkedarabokat megsózzuk, és lisztbe mártjuk. A savanyú káposztát (ha szükséges) átmossuk, lecsöpögtetjük. A füstölt szalonnát apróra összevágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.

Egy kisebb tepsit egy evőkanál zsírral kikenünk, és a káposzta felét elterítjük benne. Erre sorban rárakjuk a lisztezett csirkedarabokat. Betakarjuk a megmaradt káposztával. A megtisztított hagymát megfonnyasztjuk a szalonnazsíron, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, a tejfölt és a megmaradt lisztet. A hagymás tejföllel meglocsoljuk a káposzta tetejét, és alufóliával szorosan befedve, az előmelegített forró sütőbe toljuk a tepsit. Negyvenpercnyi párolás után levesszük a tetejét, és pirosra pirítjuk.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!