Hozzávalók:

15 dkg finomliszt, 10 dkg rozsliszt,1 cs. sütőpor, 10 dkg margarin, 3 kanál cukor, 1tojás, 2 kanál joghurt, 1cs. vaníliás cukor, csipet só, 1 kanál fahéj.

A töltelékhez:

4-5 alma, 10 dkg darált dió, 2 dl joghurt, 2-3 kanál cukor, fahéj, őrölt szegfűszeg, méz.

A két féle lisztet a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a hideg margarint, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, fahéjat, majd az egészet kézzel jó alaposan összegyúrjuk. Hozzáadunk annyi joghurtot, hogy szép sima nem ragadós tésztát kapjunk. Ezután a tésztát berakjuk a hűtőbe pihenni.

A diót megtisztítjuk, ledaráljuk, az almát meghámozzuk és egyenletese szép vékony szeletekre vágjuk. Egy kis tálkában joghurtot összekeverünk kevés mézzel, cukorral, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vagy kilisztezünk és a tészta kétharmad részét nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a sütőformába igazítjuk úgy, hogy a pereme túllógjon a forma tetején.

Ezután a tésztára rászórjuk a darált diót, erre rakjuk az almaszeleteket, majd a joghurtos fahéjas öntetet és így rétegezzük, amíg minden el nem fogy minden hozzávaló.

A tészta széleit ráhajtjuk és a megmaradt tésztából tetszőleges rácsot vagy egyéb formákat vágunk és befedjük a torta tetejét. Megkenjük tojás sárgájával és forró sütőben közepes lángon szép aranysárgára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!