Hozzávalók:

20 dkg liszt

5 tojás

4 dl tej

40 dkg gomba

40 dkg póréhagyma

40 dkg paradicsom

2 dkg szárított vargánya

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

3 dl tejföl

2 kanál paradicsompüré

1 kanál pirospaprika

5 kanál olaj

só, bors.

Elkészítés:

A vargányát áztassuk be vízbe, kb. 35-40 percig. A lisztet keverjük össze a 4 tojással, a tejjel a csipet sóval, majd fél óráig pihentessük. A csiperkegombát és a póréhagymát megtisztítjuk, és kis kockákra felvágjuk, majd forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd az áztatóvízzel együtt hozzáadjuk a vargányát, és 5-10 percig pároljuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, és ezt is hozzáadjuk, majd ha szükséges utána ízesítjük.

A tésztából kisütjük a palacsintákat, és minden palacsintát megtöltünk a paradicsomos gombás raguval.

Egy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a megtöltött palacsintákat és a tetejüket megkenjük egy tejföl, paradicsompüré paprika és só keverékével, és előmelegített sütőbe tolva negyed óra alatt készre sütjük.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!