A szobafenyő az araucaria félék családjába tartozik, eredeti őshazája Norfolk sziget, és Új Guinea,ahol magassága elérheti akár az 50  métert is.

A szobafenyő egy nemesítés során került be otthonainkba, de soha nem vált belőle igazi szobanövény, mivel a téli fűtött meleg lakásokban nem érzi igazán jól magát.

Szobafenyő gondozása:

A szobafenyő akkor lesz igazán szép otthonunkban, ha nyár elején kitudjuk tenni a szabadba egy árnyékos helyre, télen pedig 10-15 fokos világos de hűvös helyre tegyük.

Szobafenyő öntözése, locsolása:

A szobafenyőt tavasztól a nyár végéig locsoljuk rendszeresen, majd ősszel csökkentsük le a locsolás mennyiségét, télen csak akkor öntözzük ha a földje már kissé kiszáradt, kb. két hetente egyszer. Nyáron a locsolást igazítsuk a hőmérséklethez, a nagy melegben öntözzük bővebben a földjét. Az öntöző vízhez két hetente egyszer adjunk egy kevés tápoldatot is, de nyár végén már nem szükséges tápoldatozni.

Szobafenyő

Szobafenyő átültetése

Ha kis méretű szobafenyőt vásárolunk otthonunkba , érdemes évente egy nagyobb cserépbe átültetni, és mivel a szobafenyő szereti a savanyú virágföldet, érdemes ilyen előre bekevert speciális virágföldet vásárolni az ültetéshez, vagy ha ez nincs egy kis tőzeget kell keverni a virágföldhöz. A nagy méretű szobafenyőnél elég ha évente a felső talajréteget lecseréljük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!