Az Afelandra (aphelandra squarrosa) különlegessége a csodaszép leveleiben rejlik, amelyek zöld alapon fehér erezettel rendelkeznek.

És ha a különleges díszes levél még kevés ehhez társulnak az apró kis sárga virágok, amelyek akár hat héten keresztül is virágoznak.

Sárkányfüzér gondozása:

A sárkányfüzér kedveli a meleg szobákat, ahol egyenletesen éri a fény, de nyáron az erős tűző naptól óvni kell a növényt, mert a napsugarak könnyen kiégetik a leveleket. Az ideális hőmérséklet számára a 18-21 C fok, ennél hidegebb szobában az afelandra megfázik és hullatni kezdi leveleit.

Sárkányfüzér öntözése:

Az öntözés során földjét tartsuk egyenletes nedvesen, de a két locsolás között hagyjuk kissé kiszáradni a talajt, télen viszont csökkentsük le a víz mennyiségét. Nyáron a nagy melegben ne hagyd a földjét kiszáradni, télen pedig a túllocsolást kell elkerülni. Amennyiben kaspóban szeretnéd a növényt tartani, figyelj oda, hogy a kaspó elég nagy legyen, mert a túl kicsi kaspóban tartott növény a pangó víz miatt hamar elpusztul.

Ha azt szeretnéd, hogy az a sárkányfüzér  szép formás maradjon, érdemes visszavágni a hajtásokat 40-50 cm magasságban, ellenkező esetben a növény elveszti szép formáját. Télen és nyáron, ha túlszáraz a levegő a szobában, érdemes egy kézi permetező segítségével a leveleit párásítani, ehhez pedig a lágy víz a legjobb választás.

A tápanyag utánpótláshoz válasz megfelelő tápoldatot, amelyet tavasztól őszig hetente egyszer adagold.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!