Februárban már egyre jobban vágyunk a melengető tavaszi napsugárra, egy kis melegségre. Szívünket és lelkünket is felmelegíti egy szép virágzó nárcisz vagy jácint látványa, illata.

A szerencsés kertbarátok kertjében már lassan nyílnak a hóvirágok és jácintok, de akinek nincs kertje, vagy még nem ültetett kertjébe tavaszi hagymásokat, annak sem kell lemondania ezekről a páratlan szépségű növényekről.

Ma már a kertészetekben és nagyobb bevásárló központokban pár száz forintért vásárolhatunk cserepes előhajtatott hagymás növényeket, de vágott virágként is megtalálhatók. Elég pár cserép kankalin, jácint, vagy fürtös gyöngyike, néhány hozzá illő vidám színes kaspó, és máris tavaszi varázslatot vihetünk otthonunk falai közé.

A jácint édes illata pillanatok alatt átjárja otthonunkat, míg a nárcisz napságra színe lelkünket is megörvendezteti. A hagymás növényeket tehetjük fonott kosárba, vagy porcelán csészébe, a látványuk egyedi lesz.

Amennyiben cserepes növényt választunk, fontos hogy hűvös, de világos helyre tegyük, és a vásárláskor figyeljünk arra is, hogy egészséges és még bimbós állapotban levő növényeket válasszunk, így tovább élvezhetjük a virágzás folyamatát otthonunkban.

A növényeket öntözzük rendszeresen, de kerüljük a pangó víz kialakulását, a két locsolás között pedig hagyjuk a földet kissé száradni. Még természetesebb látványt érhetünk el, ha a növények földjét mohával takarjuk le.

Az elnyílt virágokat rendszeresen távolítsuk el, majd a tavasz végén az elnyílt növényeket amint az időjárás ezt lehetővé teszi, ültessük ki a kertbe. Ha nem rendelkezünk kerttel, de pl. van erkélyünk, szedjük ki a hagymákat a cserépből, és tegyük el őket egy hűvös sötét száraz helyre pihenni a következő évig.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!