Februárban kint még a hideg az úr, de bent a lakásban már virágba borulnak a tavaszi virágok, amelyeket színnel és napfénnyel töltik meg otthonunkat.

Ha neked is eleged van már a borús és hideg februárból, és már nagyon hiányzik a tavasz, látogass el egy kertészetbe és szerezz be néhány cserép előhajtatott tavaszi hagymás növényt, amelyek vidámságot visznek otthonod falai közé. Gyöngyike, tulipán, jácint, kankalin, nárcisz csak a te figyelmedért versengenek a kertészetben kora tavasszal, nehéz szépségüknek ellenállni.

Pár cserép jácint az édes parfümszerű illatával, míg a kankalinok fantasztikus szín kavalkádjukkal viszik be a tavaszt, de a nárciszok között is akad illatos fajta szép számmal.

Ezek a csodaszép hagymás virágok önmagukban is gyönyörűek és mutatósak, de lakásdekorációnak is ideálisak, ha elhelyezed őket egy szép fonott kosárban, vagy egy mutatós színes kaspóban, és kiegészíted némi tavaszi dekorációs dísszel, egy szép masnival, vagy egy fűzfaággal, barkával.

Ahhoz, hogy sokáig élvezd otthonodban a szépségüket, érdemes a kertészetben bimbós példányokat válogatni, amelyek csak otthonodban kezdenek el virágozni. A megvásárolt növényeket tedd világos, de hűvös helyre, és csak minimális mennyiségű vízzel öntözd őket, hiszen a hagymás virágok nem szeretik a pangó nedvességet.

Az elnyílt hagymás növényeket sem kell kidobnod, hiszen ezek mind évelő növények, elég, ha levágod az elnyílt virágokat, a leveleit pedig hagyni kell maguktól elszáradni, mert így az összes tápanyag visszahúzódik a hagymákba. Végül a hagymákat ültesd ki a kertedbe, ha pedig nincs kerted, tedd el őket egy száraz hűvös helyre pihenni, hogy a következő tavasszal újra otthonodat díszítsék csodás színeikkel és illatukkal.

A cikk folytatásában megmutatjuk a Hagymás növények ültetését kiskertbe


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!