Ez a különleges növény, mint salátanövény terjedt el az Olasz konyhában, ám mára meghódította a világ számos szakácsának szívét. Sokan, amikor meghallják azt a nevet, hogy borsmustár, csodálkoznak, hogy ez vajon milyen különleges növény lehet. De ha azt mondjuk rukkola, így már többen felismerik. A rukkola elnevezés az utóbbi években terjedt el, és a legtöbb bevásárlóközpontban és nagyobb élelmiszerüzletekben ezen a néven árusítják.

A levelek jellegzetes dió ízzel rendelkeznek, amelyet még jobban kiemeli, ha egy kevés parmezánnal, vagy jó minőségű olívaolajjal keverünk. A borsmustár termesztése és gondozása szinte ugyanolyan egyszerű, mint egy fűszer vagy gyógynövény termesztése, és akár cserépbe, vagy ládába is ültethetjük, mivel a növény mindössze 15-20 cm magasra nő meg.


A hónapos retekhez hasonlóan a fűszeres levelekből és virágokból, ízletes és nagyon mutatós saláta készíthető, de más ételekhez is adhatjuk a növény leveleit, mint fűszert.

A magokat május végén, június elején érdemes szakaszosan elvetni, a kert napos részébe, cserépbe, vagy egy egyszerű balkonládába. Mivel egyéves növényről van szó, a magokat érdemes minden évben újra elvetni, majd a finom zsenge fiatal leveleket folyamatosan lehet szedni a nyár végéig.


Vetés után tartsuk a talaj egyformán nedvesen, de kerüljük a túllocsolást. A vetés után a harmadik illetve az ötödik héten már szedhetjük a friss leveleket, és ha szakaszosan vetjük a növény magvait, szinte az ősz végégi folyamatos lehet a szüret.

Vetés: tavasztól őszig folyamatosan vethetjük, de akár balkonládában is könnyen termeszthető. 10-20 0C fokon 5-10 nap alatt csírázik. A vetést ritkítani nem szükséges. Vetőmagszükséglet: 1-1,5 g/10m²
Szedés:
júniustól-szeptemberig, a vetéstől számítva 4-6 héten belül szedhetjük.

Borsmustár vetőmag akciós áron itt megvásárolható >>>>>>

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!