Véget ért a jól megérdemelt pihenő, indul az idei kerti szezon, ideje előszedni az üres cserepeket, magvető tálcákat, és a vetőmag készletet. Megmutatjuk, milyen magokat lehet elkezdeni vetni február végétől. Ideje nekiállni az idei kerti munkáknak, így pl. a korai magvetésnek is.

A magvetéshez szükséged lesz jó minőségű vetőmagokra, hajtató tálcára, vagy kis cserepekre, tejfölös poharakra, és egy laza tápanyagszegény hajtató földre.

 A magvetéshez és a palánták neveléséhez már virágföldre lesz szükséged, mert a magoncok csak tápanyagszegény földben indulnak fejlődésnek, ám a palántáknak már szüksége van a tápanyag dús talajra is.

 Ha kifogyott a tavalyi vetőmag készleted, ideje ellátogatni egy közeli kertészetbe, és beszerezni az idei vetőmagokat, amelyeket szeretnél az idén ültetni kertedben. Ha van esetleg kertészeti katalógusod, azt is érdemes átlapozni, hiszen évről évre új zöldség és virágfajták vetőmagjai találhatók benne.

  

Így volt ez a fekete paradicsommal, a fekete sárgarépával, a mini uborkával, és a lila karfiollal is.

 Nézzük, milyen magokat tudsz február végétől már vetni, fagymentes helyre.

Az első tasakok, amelyeket érdemes előszedni a készletből, a paprika, chili paprika, és padlizsán magok.  Ezeket már február közepén érdemes elvetni. Mivel ezeknek a növényeknek 18-20C fok az ideális a csírázáshoz, csak üvegházban, vagy ablakpárkányon érdemes elkezdeni a hajtatásukat.

A paradicsom magokat még nem s szabad előszedni, mert ezeknek sok napfényre van szüksége a csírázáshoz, és ha túl korán veted el őket, a fényhiány miatt felnyúlt gyenge palántákat fogsz kapni. A paradicsom magokat csak március végén kell elvetni.

  

Ha rendelkezel egy szuper üvegházzal, vagy hidegházzal, akkor már vetheted a karalábé, saláta, retek, uborka, és dinnye magokat.

Ha pl. cukkinit szeretnél előhajtatni, ezt csak március végén tedd meg, mert ennek a növénynek is sok napfényre van szüksége, de májusban akár szabadföldbe is szórhatod a magokat.

Egyes növények magjait márciusban akár a szabadföldbe is vetheted, mert nekik hideghatásra van szükségük a csírázáshoz, ilyen pl. a zöldborsó, a sárgarépa, a retek, és egyes salátafajták.

Ha szabadföldi vetés híve vagy ne feledkezz meg a kikelt magoncok ritkításáról, mert a túl sűrű magoncok idővel egymástól veszik el a fényt és a tápanyagot, így gyenge minőségű palántáid lesznek. Érdemes minden második, vagy harmadik magoncot kiszedni az ágyásból.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!