Az óriás hagymavirág eredetileg a Himalájában őshonos, ahol vadon megtalálható, de szerencsére ma már bármelyik hazai kertészeti áruházban beszerezhető a hagymája, így a hobbykertészeknek sem kell lemondania erről a csodás növényről.

Tavasszal először a szürkészöld nagyméretű levelek hajtanak ki a hagymából, majd a nyár elején fejlődnek ki a gömbölyű több mint 50 apró kis csillag formájú virágokból álló virágzat, amelyek fajtától függően lila, vagy rózsaszín színben pompáznak, és akár 10-20 cm átmérővel is rendelkezhetnek.

Az óriás hagymavirágot, amely akár 150 cm is lehet, sarjhagymák segítségével tudjuk a kertben szaporítani, amelyek évről évre újabb sarjhagymákat fognak növeszteni, de ha ősszel a virágzatról begyűjtjük a magokat, szintén könnyedén tudjuk a növények számát növelni.

Az óriás hagymavirág igényei:

Vízigénye: Minimális vízigénnyel rendelkezik, és csak jó vízáteresztő képességű talajba szabad ültetni.

Fényigény: Napos vagy félárnyékos részre is ültethető.

Teleltetése: Mérsékelten fagytűrő, télen érdemes egy réteg falevéllel vagy szalmával takarni a hagymákat.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!