Előkészület: a májat megmossuk, megtisztítjuk és egy éjszakára tejbe áztatjuk. Elkészítés: A húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A májból kiveszünk 2-3 darabot és medvehagymába tekerjük, félretesszük. Ezután a húst, a májat, a lilahagymát, a fokhagymát, a tejszínt, a tojást és a sót egy edénybe tesszük és pürésítjük. Ízlés szerint borsozzuk.

A tálat kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A májas keverék felét beleöntjük, majd beletesszük a medvehagymába csomagolt májat, végül ráöntjük a maradék keveréket. Alufóliával lefedjük a tálat, majd vízfürdőben 160 fokon 1,5 órán keresztül sütjük.

Hozzávalók a mézes céklához 1 db sült cékla 2 evőkanál méz csipet só A céklát kockára vágjuk. Egy serpenyőben mézet karamellizálunk, rátesszük a céklát és együtt sütjük két-három percig. Ízlés szerint sózzuk. Hozzávalók a paszternákpüréhez 1 db paszternák 2 dl tej só A paszeternákot megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a tejben megfőzzük. Amikor megfőtt, pürésítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint sózzuk.

www.dejofozni.blogspot.com


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!