Elkészítése: A jól megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Az áttört burgonyát gyúródeszkára borítjuk és hozzátesszük a szintén áttört juhtúrót, megsózzuk, és jól összegyúrjuk. Amikor sima tésztává dolgoztuk, kb. 2 cm vastag rudakká formáljuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk. A sütőtepsit vajjal kikenjük, és a rudacskákat egymás mellé helyezzük. Tetejét reszelt füstölt sajttal gazdagon meghintjük, és kevés pirospaprikával megszórjuk.
Középmeleg sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük. Közben a tarjából négy egyforma szeletet vágunk, kissé kiveregetjük. Meghintjük sóval és törött borssal, bekenjük Ínyenc Flekken fűszerolajjal, majd pirospaprikával elkevert lisztbe mártjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ebben a szeleteket ropogós pirosra sütjük. Az étel készítését úgy ütemezzük, hogy a hús a juhtúrós burgonyával egyidőben készüljön el.
Elkészítési idő: 70 perc
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget. Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát. A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!