A tésztához,2,5dl tej,3dk élesztő,50dk liszt,2 tojás,2 tojássárgája,4dk cukor,5dk vaj, só, olaj a sütéshez, a töltelékhez,4db kivi,3db banán, citromlé,16 szelet lágy sajt, porcukor a szóráshoz.

Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, majd 15dk liszttel és 1 teáskanál cukorral kovászt készítünk. Liszttel meghintjük, és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.  A maradék cukorral kikeverjük a tojásokat, meg a tojás sárgákat, majd a kovásszal a maradék tejjel és liszttel, az olvasztott vajjal, és sóval alaposan összegyúrjuk.30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 16 gombócot formálunk, kissé ellapítjuk, és újabb fél órát pihentetjük.


Az olajat felmelegítjük, és a fánkokat kisebb adagokban aranysárgára sütjük. Kihűlés után félbevágjuk. A kivit, a banánt szeletekre vágjuk, a banánt meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A fánkok alsó felére rakunk egy -egy szelet sajtot és pár darab gyümölcsöt. Rátesszük a kalapját, végül meghintjük porcukorral.

Forrás:Receptbarlang.hu