Az őszi szezon egyik legfinomabb és legmegnyugtatóbb desszertjét készítheted el ezzel az egyszerű, ámde ízletes almás linzertorta recepttel. A tészta ropogós és illatos, az alma pedig édeskés, fahéjas és rumos ízvilággal gazdagítja a tortát. Gyakorlatilag egy szelet ebből a linzertortából az őszi hangulatot varázsolja az asztalra.

Almás linzertorta recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg linzertészta
  • 1 kg alma
  • 1,5 dl sárgabaracklekvár
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál rum
  • Fél citrom leve
  • 3-4 evőkanál porcukor (az alma édességétől függően)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. Első lépésként a linzertésztát kinyújtjuk egy olyan méretű kerek lapra, amely egy nagy tortaformát kibélel és magas peremet is kialakít. Ezt a tésztalapot előmelegített, forró sütőbe toljuk, és félig sütjük, amíg szép világos színű nem lesz. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

  2. Amíg a tészta sül és kihűl, fogjuk a hozzávalókat a töltelékhez. Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékony gerezdekre vágjuk. A tészta kihűlt üregébe szépen rétegezzük az alma szeleteket, úgy hogy az teljesen befedje a tésztát.

  3. A sárgabaracklekvárt keverjük össze 2-3 evőkanál vízzel és a rummal. Ezt az elegyet adjuk hozzá az olvasztott vajhoz, a cukorhoz, az őrölt fahéjhoz, valamint a citromléhez. Ezt az ízesített öntetet öntsük rá az almára.

  4. A torta kerüljön vissza a sütőbe, és süssük készre. Fontos, hogy csak teljes kihűlés után vágjuk körbe a forma oldalát, így biztosítva a tökéletes szeleteket.

Ez az almás linzertorta nem csak lenyűgöző ízeket kínál, de a készítése is egy igazi sütési kaland. Próbáld ki ezt az őszi desszertet, és garantáltan elvarázsolja majd az egész családot!

 

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!