Minden hobbikertész álma, a csodás és ízletes zöldség és gyümölcstermés, ám gyakran hiába próbálkozunk egy-egy fajta termesztésével, évről évre kudarcot vallunk vele. Íme, a titok, amitől szebbek lesznek a zöldségek és gyümölcsök a kertedben!

Ugye te is jártál, már úgy, hogy szerettél volna egy adott zöldség fajta termesztésével próbálkozni, de valamiért sehogy sem jártál sikerrel. Ez lehet egy uborka, vagy egy paradicsom, de akár az is előfordul, hogy a gyümölcsfákon marad el a várva várt terméshozam. A körülmények ideálisak, rendszeresen locsoltad, gondoztad és ápoltad a növényt, de az valamiért nem hozta az elvárt eredményt.

Ilyenkor a legtöbb kertbarát kipróbál minden praktikát, bevetik a legdrágább műtrágyát, és minden hasznos tanácsot, pedig mindössze annyi a gond, hogy a te kertedben nincsenek méhek, akik beporozzák a virágokat.

A méhek szerepe a kertben nagyon fontos, ám sajnos kevés kertbarát fordít erre külön figyelmet. Pedig a méhek sem fognak maguktól ellátogatni a kertedbe, ezért tenni kell.

A cikk folytatását itt tudod elolvasni!