Az olyan kertekbe és virágágyásokba, ahol reggeltől estig süt a nap, sajnos meg kell válogatunk a növényeket, hiszen kevés olyan virág van, amelyek elviselik a forróságot és a szárazságot. Íme, 3 forróságtűrő dísznövény, amelyek kimondottan örülnek majd a nyári napfénynek.

  1. Cickafark

A régi vidéki kertek közkedvelt növénye volt a cickafark, de mára újra belopta magát a kertbarátok szívébe ez a kedves sárga növény, amely akár 100-150 cm magasra is megnőhet. Levelei szárnyasan szeldeltek, virágzata fészkes virágzatot alkotnak szép sárga színben.

A cickafark júniustól egészen szeptemberig is virágzik, de az elnyílt virágokat érdemes levágni a tőről, így újabb virágzásra serkentjük a növényt.

Gyengén humuszos tápanyagban gazdag talajt kedveli, évelő ágyásokba háttér növények, vágott virágnak, vagy szoliter növénynek is alkalmas. Jól bírja az egész napos forróságot, és a szárazságot is, kifejezetten a kevés öntözést szereti.

Cickafark

  1. Levendula:

Mára a levendula a legkeresettebb növények közé tartozik, hiszen fantasztikus illatával kiemelkedik a kerti növények közül. A levendula a Földközi tenger vidékéről származó félcserje. Magassága fajtától függően változik, 40-80 cm között. A virágszárak kiállnak a bokorból, majd ezeken nyílnak a kékeslilás illatos álfüzér virágok. A levendulát csak tűző napra érdemes ültetni, mert minél több nap éri a növényt, annál magasabb lesz a növény és a virág illóolaj tartalma. Remekül bírja a nyári tűző napsütést és a szárazságot is.

Levendula

  1. Porcsinrózsa

A porcsinrózsa egy talajon elfekvő kedves kis növény, amely mindössze 10-15 cm magasra nő meg. Egynyári virágként van számon tartva, mégis magról, évről évre ki kell a kertekben. Virágai bár kicsik, ám nagy számban nyílnak a hajtások végén, sárga, piros, rózsaszín, narancssárga és bordó színben. A porcsinrózsa júniustól egészen a nyár végéig nyílik, remekül bírja a nyári forróságot, és a szárazságot, is, így ezt a növényt is érdemes a napos kertedbe ültetni. A porcsinrózsa szegélynövénynek is remekül beválik, de balkonládába, vagy cserépbe ültetve is szépen mutat.

porcsinrózsa


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!