Levéltetű a leanderen

Az egyik leggyakoribb kártevő a leander levéltetű, amely mindössze 2 mm.-es nagyságú, sűrű kolóniában él, színe halványsárga.  A leander levéltetű, ha megtelepszik a növényen, elkezdi kiszívni a növény nedvét, így levélfodrosodást, és levélsárgulást okozhat.

Ennek a kártevőnek a jellegzetessége, hogy mézharmatot választ ki, egy ragacsos bevonatot, amelyen a korompenész megtelepszik könnyedén.

Érdemes a növény leveleit és a levelek fonákját is átvizsgálni időről időre, és ha észrevesszük ennek a kártevőnek a megjelenését, vegyszeres védekezéssel tudjuk a szaporodását megakadályozni.

Erre alkalmas szereket mezőgazdasági boltban lehet kapni, ahol szakemberek segítenek a szer kiválasztásában.

Takácsatka a leanderen

A takácsatka a száraz meleg időben jelenik meg leggyakrabban, a levél fonákján képez kisebb telepeket.

Tünetei, ha a leveleken apró kis sárgás foltok jelennek meg. Megelőzés céljából száraz meleg időben érdemes a növényt vízzel permetezni, ha pedig már megjelent kártevő speciális rovarölő szerekkel érdemes védekezni, pl. Floramite, vagy Sanmite.

Leander rák

A leander rák egy baktérium által okozott betegség, tünetei, ha a leveleken apró kis fekete foltok jelennek meg, amelyek tetején kiemelkedő daganatok találhatók, ezek később felszakadnak. Sajnos ez ellen a baktérium ellen nincs permetezőszer, így az ilyen hajtásokat minél előbb érdemes eltávolítani a növényről. Ha levágtunk egy fertőzött hajtás részt, az ollót vagy a metszőollót érdemes alkohollal fertőtleníteni, mert könnyen átvihetjük egy másik növényre a fertőzést.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!