A mezőgazdaság egy állandóan aktuális iparág. 2023-ban milyen szakemberekre van szükség? A Jooble álláskereső portál összegyűjti a legnépszerűbb állásajánlatokat!

A mezőgazdaságban mindig elkél a segítség – nincs ez másképp 2023-ban sem. Ismerjük meg a lehetőségeket!

A mezőgazdaság az élelmiszeripar egyik kulcsfontosságú iparága, ami mindig aktuális lesz az emberiség számára. Az ilyen munkaterületek biztosítják az élelmiszerellátást, ami számos kihívást foglal magába, és olykor megerőltető fizikai munkát jelent. Milyen álláslehetőségek vannak most a piacon? Az állásajánlatok és álláshirdetések többsége állás Hajdú-Bihar körzetben a https://hu.jooble.org/%C3%A1ll%C3%A1s/Hajd%C3%BA+Bihar-megye azt mutatja, hogy a mezőgazdaság szinte minden ágazatában keresnek munkaerőt.. Ezért érdemes a Jooble álláskereső oldalon körülnézni, hiszen a weboldal a legtöbb álláshirdető portál ajánlatait gyűjti össze egy helyre, így egyszerű azt is összevetni, milyen területekre a leginkább kifizetődő jelentkezni. Nem ritka, hogy ugyanazon állásért a cégek más-más fizetést ajánlanak, így a rivalizálás is egyre nagyobb. A Jooble-n napról napra jelennek meg új lehetőségek, különböző feltételekkel, amelyekhez emlékeztetőt is be lehet állítani - mindezt teljesen ingyen! A szolgáltatás nem tartalmaz semmilyen hátsó vagy titkos összeget, hanem valójában ingyenes a használata.

Milyen készségek szükségesek a mezőgazdasági munkákhoz?

Amennyiben mezőgazdasági munkát keresünk, fontos tudnunk, hogy az iparágban rendkívül sok kategória létezik, ahol el lehet helyezkedni - ezáltal az is változó, hogy szükséges végzettség, vagy sem. Alkalmanként már helyben betanítanak a megpályázott munkára, vagyis a munkáltató vállalja a felelősséget értünk és szaktudásunkért. Bizonyos esetekben azonban szükséges, hogy egy tanfolyam vagy szakma legyen a tarsolyunkban, de a mezőgazdasági munkás pozíciók általában nem igényelnek szakképzettséget. Tehát, minden attól függ, milyen pozícióra jelentkezünk és milyen fizetést szeretnénk kapni. Minél több a tapasztalat, a bérezés is annál magasabb!

Összességében a következő készségekre lesz mindenképp szükség - diplomától függetlenül -, amikor mezőgazdasági állást vállalunk:

  • Fizikai aktivitás: a legtöbb állás megterhelő feladatokat ad a munkavállalóknak, ezért a fizikai erőnlét szinte minden területen kötelező!
  • Rugalmasság: mivel a mezőgazdaság nagyban függ az időjárástól és egyéb külső tényezőktől, rugalmasnak kell lenni az ügyes munkavégzés érdekében.
  • Kitartás: mezőgazdaságban dolgozva akár hosszú órákon át szükség lehet a szolgáltatásainkra, ezért pozitívum, ha egy óra munka után nem kötelező a hosszú pihenőszünet.
  • Ügyesség: a növények és a föld érzékeny, tudni kell velük bánni!
  • Szervezőképesség: gyakran a munkát egyedül kell megszervezni, ezért többek ismernünk kell az időjárás adta lehetőségeket és hátrányokat.
  • Önálló munkavégzés: amennyiben betanításon megyünk keresztül, érdemes már ott elsajátítani a részleteket, mert az önálló munkavégzés szinte elengedhetetlen ebben a szférában.

Milyen lehetőségek közül lehet válogatni a mezőgazdasági munkák esetén?

Az alapvető munkalehetőségek közé tartozik a földművelés, gazdálkodás, növénytermesztés, állattenyésztés, amelyek számos alkategóriát tartalmaznak.

Állattenyésztőként például lehetőség nyílik különböző farmokon tevékenykedni, itt a legfőbb feladatok közé tartoznak az állatok itatása, etetése, ápolása. A növénytermesztésben dolgozva megismerkedhetünk a növények életútjával, tehát az ültetéstől kezdve teljesen a betakarításig ismernünk kell minden folyamatot. Az erdőgazdálkodásban dolgozók feladata nagyobb területre bontakozik ki, ahol a legfőbb feladat az erdők különböző módokon való fenntartása és kezelése.

A Jooble álláskereső https://hu.jooble.org/%C3%A1ll%C3%A1s/Sopron oldalon megtalálható számos megüresedett Sopron állás, ahol “magasabb” pozíciókat is meg lehet pályázni, például:

Különböző gazdasági vezetői pozíciók: a hasonló gazdasági vezetők felelősek a vállalat árbevételének, költségeinek és nyereségének nyomon követéséért, valamint a tervezés és stratégia kialakítása és a személyzet felügyelete is az ő hatáskörükhöz vonatkozik.

Mezőgazdasági technikusi állások: a mezőgazdasági technikusok felelősek a mezőgazdasági gépek karbantartásáért és esetleges megjavításáért. Feladatuk lehet továbbá a növényvédelem, a terménygyűjtés és az öntözési rendszerek kezelése, amelyek mindegyike igencsak felelősségteljes munka.

Agrármérnöki munkakörök: az agrármérnökök nem másért, mint az új mezőgazdasági technológiák alkalmazásáért felelnek, bemutatják és megmagyarázzák azokat először a döntéshozóknak, majd a munkavégzőknek. Feladatkörük köző tartozhatnak továbbá a bizonyos gazdálkodási tervek kidolgozása, a talajvizsgálatok és egyéb előkészületi rendszerek létrehozása.

Álláskeresés a Jooble-n

A Jooble álláskereső oldal azért jött létre, hogy egy helyre összegyűjtse az álláshirdető oldalak ajánlatait. Előnye, hogy néhány kattintással összevethetők az aktuális trendek, fizetési mércék, feladatkörök, stb. Az utóbbi években rendkívül népszerűvé váltak a külföldi mezőgazdasági munkaajánlatok, amelyekre az oldalon néhány kattintással lehet jelentkezni. Elég, ha munkakeresőként létrehozzuk az önéletrajzunkat, láthatóvá tesszük, és olykor a cégek önállóan keresik a jelölteket! Továbbá, fontos odafigyelni, hogy a fizetés mellett hány órát kell dolgozni: meglehet, hogy az alacsonyabbnak hitt jövedelem valójában egy részmunkaidős állásra vonatkozik. Mindenképp érdemes megnyitni a munka teljes leírását, figyelmesen elolvasni azt, jelentkezés előtt pedig esetleg javítani az önéletrajzon úgy, hogy minél jobban imponáljon a vállalat érdekképviseletéhez.

(X)


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!