A nappali az a helyiség a lakásban, ahol a legtöbb időt töltjük együtt a családtagjainkkal vagy a barátainkkal. Ezért fontos, hogy a nappali berendezése ne csak szép, hanem kényelmes és barátságos is legyen. Ezt persze sokkal könnyebb mondani, mint megvalósítani: nem nehéz elveszni a bútorok és dekorációk végtelen kínálatában, és kissé túlzásba vinni a lakberendezést. Ez sokkal kisebb valószínűséggel történik meg, ha átgondoljuk, mit szeretnénk, és aszerint cselekszünk.

Ehhez a következőkre van szükség:

  • A megfelelő kanapé. A kanapé a nappali központi eleme használat és látvány szempontjából is, ezért érdemes nagyon alaposan átgondolni, hogy milyet vásárolunk. Egy jó kanapé, amellett, hogy megfelel az igényeinknek és az ízlésünknek, praktikus kialakítású és jól illeszkedik a rendelkezésre álló térbe is. Figyeljünk a méretre, a formára, a színre és az anyagra. A kanapé anyaga legyen strapabíró, könnyen tisztítható és kellemes tapintású. A textilbőrt sokan szeretik az egyszerű tisztíthatósága miatt, viszont sérülékeny; a zsákszövet ugyanakkor nagyon strapabíró. Ha az érzékenység kevésbé szempont, a plüss, illetve velúr huzatokat is érdemes megfontolni, ugyanis nagyon mutatósak és kellemes érzetűek. Ami a színeket illeti, legnépszerűbbek a szürke és a barna árnyalatai, ezek ugyanis nem koszolódnak könnyen.
  • Használjunk komódot! A komód stílusos kiegészítő és hasznos bútor egyben. Tárolhatjuk rajta a könyveinket, személyes tárgyainkat, képeket, dekorációs elemeket. A sokoldalú komód többféleképpen is használható, akár tévéállványként is funkcionálhat. Válasszunk olyan komódot, amely illeszkedik a kanapéhoz és a nappali stílusához, és persze ami rendelkezik a megfelelő tárolóhellyel: lehet szekrényes, fiókos kivitel, kisebb vagy nagyobb is. Ha jól választunk, sok tárolóhellyel gazdagodhatunk.
  • Fontosak a színek. A színvilág az, ami egyből feltűnik, ha bemegyünk valahová, ezért érdemes erre nagy figyelmet fordítani. Nagyon divatosak mostanában a semleges színek, valamilyen élénkebb kiegészítővel kombinálva, például a szürke-fehér variáció, kékkel feldobva: fehér szekrények és komódok, szürke-fehér kanapé, kék függönyökkel, díszpárnákkal és szőnyeggel - de persze más árnyalatokat is bátran használhatsz.
  • Alakítsuk ki a hangulatot világítással! A világítás nagyon fontos szerepet játszik a nappali hangulatának kialakításában, a lámpák, fényfüzérek sokat segítenek abban, hogy otthonosabbá tehessük a környezetünket, de a csillár is nagyon komoly dekorációs értékkel bír.
  • Díszítsünk képekkel, fali polcokkal és párnákkal! A képek és a párnák nemcsak színt és életet visznek a nappaliba, hanem tükrözik az egyéniségünket és az érdeklődésünket is. Válasszunk olyan képeket, amelyek nekünk tetszenek, és amelyek passzolnak a nappali színvilágához, használjunk puha párnákat a kanapén vagy egy fotelben, amelyek melegséget és otthonosságot sugároznak. A fali polcokkal pedig nem csak tárolófelületet nyerünk, hanem az üres falakat is elfedjük.

A tökéletes nappalihoz a bútorok és az apró részletek egyaránt fontosak!

A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!