A hangulatos terasz kialakításához olyan elemekre lesz szükséged, amelyek a teret hívogatóvá, kényelmessé és vizuálisan vonzóvá varázsolják. Mutatunk néhány ötletet, hogy olyan helyet hozhass létre, amelyben igazán jól érezheted magad.

Árnyékolás és esővédelem profi megoldásokkal

Egy igazán profi kültéri árnyékoló segít megvédeni teraszodat a közvetlen napsütéstől a kánikulában, de megóv a széltől és az esőtől is, hogy minél kényelmesebben pihenhess a szabadban. Egy mutatós pergola vagy napellenző ráadásul védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen is, emellett pedig a ház adottságaihoz hangolva igazi látványelem lehet a külső térben. Az árnyékolók megvédik a bútorokat és az egyéb kiegészítőket a túlzott hőhatástól és az égető napsugaraktól, amelyek károsíthatják a garnitúrák anyagát, így hosszabb élettartamot biztosítanak a kinti berendezési tárgyaknak. 

Szerencsére ma már különböző formák, anyagok és színek közül válogathatsz, hogy árnyékolóid ízlésesen harmonizáljanak a terasz többi részével és az otthonod stílusával. Böngészd át az árnyékolástechnika szakértőjének, az Árnyékboltnak kínálatát, ahol napellenzők esetében például 150 féle textilmintából válogathatsz kedvedre, ráadásul szakértőkkel is konzultálhatsz, ha elakadnál, hogy melyik műszaki megoldás a neked való. 

Alkoss kényelmes és dekoratív pihenőteret!

Mi kell az igazán meghitt terek kialakításához? Némi fantázia, lakberendezői véna és persze pénz is, hogy megvásárold az új tárgyakat és eszközöket, amelyek között el tudsz lazulni egy kemény munkanap végén.

  • Fektess be kényelmes kültéri bútorokba, párnázott fotelekbe vagy akár egy hangulatos strapabíró kanapéba. Válassz olyan anyagokat, amelyek időjárásállók és tartósak, és jól passzolnak a külső térhez.
  • A puha párnák és takarók melegséget és meghittséget kölcsönöznek a kinti térnek. Válassz olyan anyagokat, mintákat és színeket, amelyek jól illenek a környezetbe, kevésbé fakulnak és állják a nedvességet is.
  • Használj meleg és lágy világítást fényfüzérek, lámpások, mécsesek segítségével a bensőséges légkör megteremtéséhez. Az energiahatékonyság és a biztonság érdekében fontold meg a LED-világítás használatát.
  • Zöld növények és virágok beépítésével becsempészheted a környezet üdeségét a lakóteredbe. Telepíts cserepes növényeket, függő virágtartókat vagy függőleges kerteket a hely kihasználása érdekében, de érdemes illatos virágokban is gondolkodni, hogy a kellemes illatélmények miatt még élvezetesebb legyen a szabadban töltött idő.

Extrák, ha igazán kihasználnád a külső teret

Ha szeretnéd feldobni a teraszt az alapfelszereltségen túl, a következő extrákkal még vonzóbbá és hangulatosabbá teheted a kinti teret:

  • Ha a terasz mérete és adottságai megengedik, fontolóra veheted egy kültéri kandalló elhelyezését, ami nemcsak meleget nyújt a hűvösebb estéken, hanem romantikus hangulatot is teremt.
  • Ha szeretnél egy kis intim teret létrehozni a teraszon, felszerelhetsz egy paravánt, ami lehetővé teszi, hogy zavartalanul élvezhesd a teraszon töltött időt a szomszédok tekintetétől védve.
  • Ha szeretsz sütni-főzni, alakíts ki egy kültéri konyhát vagy grillező területet a teraszon, ami lehetővé teszi, hogy könnyedén elkészítsd kedvenc ételeidet a szabadban.

Reméljük, a felsorolt ötletek segíthetnek abban, hogy otthonosabbá tedd a teraszodat, de fontos, hogy a saját stílusodnak és igényeidnek megfelelően alakítsd ki a teret a magad és családod számára.

{X}


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!