A sütőtök az ősz egyik fontos vitaminforrása, hiszen számtalan problémára nyújthat megoldást. Épp ezért ha te is rendelkezel kerttel, érdemes a sütőtök számára egy területet meghagyni, és belevágni a termesztésébe, hiszen számtalan felhasználási módja közül biztos te is találsz kedvedre valót.

Ismerkedjünk meg a sütőtökkel


A sütőtök nagyon gazdag vitaminokban, többek között magas az A,-B,-C,.- és E vitamin tartalma. A benne található béta karotin igen fontos szervezetünk számára, hiszen ez az A vitamin elő anyag, amely viszont az egészséges látáshoz szükséges egyik alap vitamin. De a sütőtökben igen sok a rost is, amely viszont az emésztőrendszerünk egészsége érdekében hatásos.
A sütőtök sok féle betegségben és problémában nyújt megoldást, többek között pl. serkenti a máj egészséges működését, erősíti immunrendszerünket, gyulladáscsökkentő, és rák megelőző hatása is közismert.
A sütőtök termesztése és gondozása

Ha még nem próbáltad ki a sütőtök termesztését, megmutatjuk neked miért és hogyan érdemes belevágni, ennek a csodás zöldségnek a termesztésébe,amely remek vitaminforrás lesz az őszi időszakban.

A cikk folytatását itt olvashatod #>>>>