Bemutatjuk Pávay Enikő történetét és kertjét, aki egy mindössze 360 nm.-es területen hozott létre egy valódi kis ékszerkertet. Enikő a Covid járvány ideje alatt még több időt tudod kertjére fordítani, így folyamatosan szépíti kertjét.

5 éves koromig nagy szüleimnél laktunk, ahol nagymamám 500 négyszögöles kertjében virágokat termelt, azokat árulta csokorba kötve a piacon. Emlékszem egy-egy nagyobb ünnep vagy névnap előtt többen is besegítettünk neki a családból leszedni a virágokat. Aztán saját kertes házba költöztünk a szüleimmel, ahol azonnal kialakítottam egy saját kertrészt magamnak. Emlékszem téglával körbe is raktam, hogy az csak is az én területem, ott csak én ültethetek. A téglán belül 1 tulipánt felváltva 1 nárcisszal ültettem be, mint határoló sávot. Nyáron az utcán gyűjtöttem magvakat, hogy nekem is legyen minél több virágom.

Sajnos csak 38 évesen lett saját kertes házam ami nem túl nagy telken van sajnos  (360 nm. házzal együtt), de ott végre saját kedvemre kezdhettem a kertészkedéshez. Első körben örökzöld bokrokat ültettem, hogy télen se legyen teljesen kopár a kert, de minden évben újabb és újabb virágok kerültek bele. Mivel a telek hosszú és keskeny, ezért megpróbáltam kanyargós utakkal nagyobbá tenni. Menet közben egyre több mediterrán növényem is lett, de gondot okozott a teleltetésük. Először a fészer lett téliesítve, de a hely egyre szűkebbnek bizonyult és bizonyos növényeim nem bírták sem a meleg lakást, sem a hideg fészert, ezért üvegházakat építtettem.

Mára rengeteg leánderrel, murvafürttel és a kertben sok-sok évelővel okoz örömet a kertészkedés, amire a covid járvány miatt az idén rengeteg időm jutott, tekintve, hogy  idegenforgalomban dolgoztam és az bizony megszűnt a járvány miatt.

Üdvözlettel:

Pávay Enikő


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!