Idén nyáron vásároltam egy gyönyörű szép piros színű leandert, ami még kint van a teraszon. Mikor kell bevinni, teleltetni a leandert és pontosan hogyan teleltessem át sikeresen?

A leandert akkor kell bevinni a téli szálláshelyére, amikor az éjszakai hőmérséklet tartósan 5 C fok alatt marad. Ha csak egy vagy két éjszaka csökken le az éjszakai hőmérséklet, de utána még 5-10 C fok van éjjel, nem kell bevinni a leandert.

A teleltetésre egy világos 5-10 C fok közötti helyiség az ideális, ez lehet egy fagymentes pince, egy fűtetlen folyosó, vagy a lakásban egy olyan helyiség ahol télen nem túl magas a hőmérséklet.

A leandert télen is kell öntözni, de ez nagyban függ a hőmérséklettől is, minél melegebb van, annál többet kell locsolni a növényt télen, ha pedig pl. 5 fokos helyiségben van a leander elhelyezve épp csak annyi vizet kell neki adni, hogy a gyökerei ne száradjanak ki.

Ősszel érdemes a hajtásokat a felére visszavágni , így kevesebb helyet foglal el télen, és kevesebb nedvességet párologtat a növény.

Így teleltesd télen a leandered sikeresen ...


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!